80’s party in Azotod met eenmalige reünie Couleur Locale

Dit jaar bestaat Azotod 40 jaar, en om dit te vieren vinden er gedurende het gehele jubileumjaar feestelijke activiteiten plaats.
Een avond waar erg naar uitgekeken wordt is een terugkeer naar de succesvolle tachtiger jaren met Dj’s van toen en een eenmalig reünie optreden van Couleur Locale

Na de samenvoeging van De Tobbe en De Kruk tot Azotod in 1977 vond het Jongerencentrum geleidelijk aan zijn richting en werd in de 80’r jaren ongekend populair tot ver in de wijde omgeving.
Iedere zaterdagavond en zondagavond was het stampvol, en werd er tot sluitingstijd gedanst op de zo specifieke, en “verantwoord alternatieve” tachtiger jaren muziek.
Muziek was het allerbelangrijkst, zowel de disco als de live optredens. Azotod heeft een roemrucht podiumverleden en iedere Nederlandse band van enige betekenis heeft hier op het podium gestaan.
Azotod werd toen ook volop gebruikt als oefenruimte door de plaatselijke bands zoals Noblesse Oblige, Banzaii, Wide Vision, Soylent Green, Dark Rose en Noise Gate.
Tijdens de Meernse Popnachten konden deze bands dan laten horen wat ze in huis hadden.

Ook Couleur Locale was zo’n band die trouw iedere zondag in Azotod oefende, en een grote schare aanhangers had. Met hun melodieuze eighties muziek hebben ze het zelfs geschopt tot een optreden op PaasPop en tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.
Speciaal voor het 40-jarig bestaan van Azotod is de band weer volop aan het oefenen, en komen ze nog één keer bij elkaar voor een spetterend optreden.
Voor en na het optreden draaien de DJ’s van toen de muziek van toen, om zo nog eens de tachtiger jaren sfeer in Azotod te laten herleven.

Couleur Locale treedt op in de originele 7 m/v bezetting met Ellen Andriesse, Esther Willemse, Marjolein Koolhaas, Albert Gerrits, Jos Joore, René van Lieshout en René Bosboom.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top