‘B. en G. stopt niet’

“Verder zijn de busverbindingen dramatisch voor met name ouderen. Ook gaan we ons hard maken voor het open houden van de Maarssenseweg voor autoverkeer, voor meer (winkel-) voorzieningen en voor het stoppen van de massale bomenkap. Het lijkt wel of de gemeente Utrecht er alleen maar is voor de projectontwikkelaars.”

Zou je niet méér invloed kunnen hebben als je wel met de verkiezingen meedoet?
“Wij hebben ervaren van niet. Door de schaalvergroting in Utrecht is het contact van het bestuur met de burger heel klein geworden. Er zijn wethouders die nog nooit t kanaal over zijn geweest, als je tenminste naar hun plannen kijkt. Dan vinden ze bijvoorbeeld dat de Vleutense jeugd bést wel naar Azotod kan. Ze hebben er geen flauw benul van hoe ver dat is, hier vandaan. Wij zijn van meet af aan een vereniging geweest die dicht bij de burger staat en naar de burger luistert. Dat kunnen we op deze schaal, met zon grote gemeente, vooralsnog niet waar maken.”

Hoe zou dat wél kunnen?
“Wij blijven hopen op deelraden. Men wijst naar Rotterdam en Amsterdam om te bewijzen dat dat niet werkt. Maar men moet gewoon leren van de fouten die daar gemaakt zijn. Dan kun je hier een prima systeem met deelraden opzetten. Wij weten wel hoe.”

Wat gaat er wel goed in Utrecht?
“De Cultuurcampus in Vleuterweide is geweldig. Daar wilden ze eerst een sportcampus maken, maar wij vonden dat nogal dubbelop en stelden een cultuurcampus voor. Gelukkig is dat idee opgevolgd!”

https://www.deweekkrant.nl/de_brug_utrecht

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top