Ècht begrijpen wat er in de pan gebeurt!

koken-hutspot[fusion_builder_container hundred_percent=In het voorjaar van 2012 start in Vleuten voor de zesde keer de unieke kookcursus Kooktechnieken voor culi’s. Tijdens deze cursus experimenteren de hobbykoks met de ingrediënten en kooktechnieken, worden culinaire mythes ontmaskert en leren ze ècht leren begrijpen wat er in de pan gebeurt.

Waarom is deze kookcursus zo bijzonder?
Deze bijzondere kookcursus wordt gegeven door Edith Dourleijn, culinair schrijver en kok, en bestaat uit 8 lessen. Cursisten leren de belangrijkste snijtechnieken, het bereiden van vlees, fileren van vis en zwerven we langs de uitgebreide mogelijkheden die je hebt met groente. Ook het trekken van bouillon, het zelf maken van pasta en een kennismaking met de belangrijkste bindmiddelen staan op het programma. De cursus eindigt met het combineren van wijn en spijs.
De cursus is kleinschalig van opzet (max. 8 deelnemers), alle cursisten koken alle gerechten zelf en we werken themagericht

Experimenteren in de keuken
Het idee voor de kookcursus Kooktechnieken voor culi’s is ontstaan doordat Edith Dourleijn een aantal jaar geleden zelf op zoek was naar een cursus als deze. Die bestond niet en ze besloot een kokopleiding te gaan doen. De kennis die ze daar op deed combineert ze met haar wetenschappelijke achtergrond, waardoor de vele experimenten in de cursus zijn ontstaan. Dankzij deze experimenten, zoals het maken van pasta met verschillende soorten bloem, is dit een unieke kookcursus.
Reacties van cursisten uit vorige jaren (gehouden in Vleuten) bewijzen dit:
“Ik vond het een mooi gebalanceerd programma, met de vele aandacht voor verschillende bereidingswijzen.”.,
“De recepten waren vaak verrassend. Soms waren ze heel simpel, maar er zat altijd een element in, die het zeer leerzaam maakte om dit recept te maken. ”,
“Ik vond de cursus het geld dubbel en dwars waard. Voor mij persoonlijk was het veel geld maar zou het zo weer doen. De cursus was leerzaam en inspirerend. “.

Nieuwe data
Op dinsdag 5 februari 2013 gaat de cursus weer van start in de keuken van De Weide Wereld. Op www.kookcursuskooktechnieken.nl staat alle informatie, ook over hoe je je kunt aanmelden.

Tot in de keuken?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Locatie

Contact

Contact opnemen met dit bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Beoordeling Ècht begrijpen wat er in de pan gebeurt!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Companies

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top