Harmonie Orkest Vleuten

De vereniging Harmonie Orkest Vleuten werd opgericht in 1949 onder de naam Christelijke Harmonie Vleuten. In 1985 werd de huidige naam gekozen en statutair vastgelegd. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 3 orkesten; het A-, B- en C-orkest. De orkesten lopen op in niveau. Het C-orkest is bedoeld voor de beginnende muzikanten en het B-orkest voor gevorderde muzikanten (niveau A- of B-examen, afhankelijk van instrument). Als muzikanten ver genoeg gevorderd zijn en er plaats is, mogen ze mee gaan spelen bij het A-orkest, het orkest met het hoogste niveau. Het A orkest staat momenteel onder leiding van Johan Boonekamp, het B orkest wordt gedirigeerd door Matthijs van Ganzewinkel en bij het C orkest staat Jun den Oudsten op de bok. Het ledenbestand telt ongeveer 110 leden.

Het A-orkest heeft de laatste jaren behoorlijk wat succes gehad. In het jaar 2000 is het orkest gepromoveerd naar de uitmuntendheidafdeling. In november 2004 zijn de musici verder gepromoveerd naar de 2e divisie (heette ere-afdeling) na een geslaagd concours in Zaandam. Na alletwee de concoursen werd het orkest bovendien uitgenodigd voor een KNFM topconcours. Het laatste topconcours hebben we zelfs gewonnen, waarna we ons toen kampioen van Nederland in onze divisie mochten noemen. Op het concours van 2010 in Enschede toonden we met de behaalde 84.10 punten aan dat we nog steeds op dit niveau thuis horen.

Ook heeft het A-orkest een aantal bijzondere concerten gedaan met bekende artiesten, zoals Jan Vayne, Ben Cramer, Frank Groothof en de Gipsy Boys. Het orkest zal zeker nog meer aansprekende namen aan deze rij gaan toevoegen. In 2009 heeft het orkest voor het eerst een buitenlandse concertreis ondernomen. Met drie geslaagde concerten in muziekstad Praag werd het 60-jarig jubileum waardig afgesloten. Niet alleen muzikaal, maar ook voor het verenigingsgevoel was deze reis zo succesvol, dat er plannen zijn om dit in de toekomst te herhalen.

Tot slot dient niet onvermeld te blijven dat het orkest jaarlijks – in samenwerking met Stichting P-nacht – een Promsfeest organiseert waar in heel Vleuten-De Meern e.o. naar wordt uitgekeken door een breed publiek. De Promsnacht is elk jaar weer één groot feest.

Onze vereniging is zeer divers, zowel in het soort optredens als in de mix van leden, bijv. qua leeftijd. Maar, we hebben één gemeenschappelijk doel en dat is met plezier muziek maken! We combineren onze drive om verrassende en ambitieuze concerten te verzorgen, met een goede verenigingssfeer. We denken dan ook dat dat essentieel is voor het behoud van onze club.

Locatie

Contact

Contact opnemen met dit bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Beoordeling Harmonie Orkest Vleuten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3450 AB
Vleuten

Related Companies

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top