Sanquin

Sanquin Bloedvoorziening is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast speelt Sanquin een belangrijke rol in de transfusiegeneeskunde.

Ontstaan

Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (CLB). Op grond van de Wet inzake bloedvoorziening is Sanquin als enige organisatie in Nederland aangewezen om zorg te dragen voor de behoefte aan bloedproducten.

Waarom de naam Sanquin?

De naam Sanquin is een verwijzing naar de letterlijke betekenis van het woord bloed in het Frans (sanguine) en het Latijn (sanguis). De juiste uitspraak van Sanquin is ‘Sankwien’.

De legende van de Pelikaan

Het beeldmerk van Sanquin is een pelikaan met een druppel bloed in de borst. Het beeld verwijst naar de legende van de kroeskoppelikaan. De pelikaan is al sinds de Middeleeuwen het symbool van altruïsme en barmhartigheid. Volgens de legende pikte de kroeskoppelikaan haar borst open om haar hongerende jongen met haar eigen bloed te voeden. De pelikaan staat voor Sanquin ook symbool voor de onbaatzuchtige bloeddonaties van de Nederlandse donors.

Locatie

Contact

Contact opnemen met dit bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Beoordeling Sanquin.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3544 AD
Utrecht
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top