Terwijde

In het noordelijke deel van Leidsche Rijn ligt de waterrijke wijk Terwijde. Voorheen was dit een veengebied gelegen tegen de stroomrug van de Oude Rijn. Open weilanden werden afgewisseld door enkele bosstroken. Dit agrarische landschap heeft zich ontwikkeld tot het woonlandschap Terwijde. De eerste bewoners van Terwijde kwamen in juni 2003.
Terwijde is een moderne en dynamische wijk. De wijk trekt de aandacht door ruimte in en om het huis, een afwisselend straatbeeld en een leefgebied met veel water. Brede watergangen, rietoevers, kleine bruggetjes en een stadspark (het Waterwinpark) zijn sterk bepalend voor de sfeer. De voorzieningen in Terwijde concentreren zich rond het veelzijdige Waterwinpark.
Het noordelijke deel van Terwijde is het eilandenrijk waarbinnen elk “wooneiland” zijn eigen sfeer heeft. Het zuidelijke deel van Terwijde krijgt een levendig en stedelijk karakter. De komende jaren is hier volop woningaanbod. In het zuidelijke deel komt een multifunctioneel winkelcentrum met gezellige horecavoorzieningen.
Terwijde heeft een eigen NS station: station Terwijde. Dit station biedt een snelle verbinding met Utrecht, Leiden en Den Haag/Rotterdam. Daarnaast komt er een netwerk van veilige fiets- en voetgangersroutes en rijden buslijnen 19 en 39 door Terwijde.
Bron: www.utrecht.nl

Locatie

Contact

Contact opnemen met dit bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Beoordeling Terwijde.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top