Wonen en werken in Vleuterweide

Als je dochter als droom heeft om een echte ballerina te worden dan kent ze vast Dana Kuntkes wel! Een reuze populaire balletjuf die uiterst vakkundig en vol passie jonge en oudere meisjes opleidt tot een ware ballerina. Dana woont op de Dwergbieslaan in Vleuterweide en dat geeft mij een goede aanleiding om eens een keer om het hoekje te kijken bij één van haar lessen in de theaterzaal van de c.

Daar staan 10 jonge meiden aan de barre hun oefeningen te doen. Allemaal met een mooi balletpakje aan en op de juiste schoentjes, zoals het hoort. Op mijn vraag wat het voor haar betekent om in Vleuterweide te wonen en te werken antwoordt Dana vol enthousiasme: “Samen met mijn man en 2 kinderen hebben we een heerlijk ruim huis, de kinderen voelen zich lekker vrij en kunnen overal op de fiets naar toe. De wijk is verder heerlijk rustig en we voelen ons hier veilig en op ons gemak. Het nadeel van zo dicht bij huis werken is wel dat je niet na je werk even kan ontspannen- in de auto of trein. Ik ben binnen 5 minuten thuis en dan zit ik direct in de hectiek van ons gezinsleven. En bij een gezinsleven hoort ook boodschappen doen e.d. en dat vinden sommigen van mijn leerlingen dan ook wel weer erg raar. Komen ze me tegen bij de Albert Heijn met een spijkerbroek aan en op gympen! Tja….voor hun ben ik natuurlijk gewoon “de balletjuf”. Over het algemeen is het natuurlijk heerlijk om in zo’n jonge wijk te wonen. We zijn hier in 2006 komen wonen en toen ben ik eigenlijk direct begonnen met het uitdelen van mijn roze folders. Ik was de eerste die een balletschool opende, eerst in Veldhuizen maar toen de Weide Wereld klaar was ben ik daar naartoe verhuisd. Bij de flyer zat ook direct een inschrijfformulier. Binnen no time had ik 15 kindjes. Dus in seizoen 2007-2008 ben ik gestart. Nu zit ik op ruim 125 kinderen en volwassenen die mijn lessen volgen. Dus dat is heel hard gegaan. Door de snelle groei ben ik ook les gaan geven in de danszaal van de Cultuurcampus (bij de bibliotheek)”.

Dana geeft kinderballet voor de allerkleinsten en daarnaast klassiek ballet voor kinderen vanaf 8 jaar. Verder is er ook Jazzdans voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Voor volwassenen biedt Dana jazz en ballet aan, zowel voor beginners als half gevorderden. Maar ballerina word je niet zomaar… daar is veel tijd, energie en geduld voor nodig. In de danslessen wordt er vanuit de fantasie en de beleving van het kind gewerkt. Techniek en houding zijn hierbij erg belangrijk. En oefenen…..heel

veel oefenen, maar dat vinden meisjes die gek zijn op dansen natuurlijk helemaal niet erg. Dansplezier staat voorop, maar volgens Dana zitten er ook wel een paar echte talenten tussen hier in Vleuterweide. Of we er ooit een paar zullen terugzien bij Het Nationale Ballet is nu nog moeilijk te zeggen, dat ligt aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind. Het belangrijkste vindt Dana dat de kinderen ieder op hun eigen niveau kunnen groeien en dat ze op die manier het beste uit zichzelf kunnen halen. Wil je weten wat jou mogelijkheden zijn om ballerina te worden? Kijk dan op www.dedansschool.info of mail met [email protected].

Carola Broekhuizen redactielid Wijkrant Vleuterweide ([email protected])

Locatie

Contact

Contact opnemen met dit bedrijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

Beoordeling Wonen en werken in Vleuterweide.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top