CastellumCafé haalt 100.000,- op !

Buurtbewoners ondersteunen plannen massaal; nieuw doel: 150.000,-

Utrecht, 20 januari 2015 – Op 1 december 2014 zijn de ondernemers achter Café De Bastaard, Hanneke van Dijk en Arnold Meulenbeld, een crowdfundingsactie begonnen voor CastellumCafé in Castellum Hoge Woerd. Nog geen 50 dagen later hebben zij het eerste doel van 100.000,- bereikt. De resterende tijd van de campagne wordt nu aangewend voor het bereiken van 150.000,- zodat ook de torenkamers van Castellum Hoge Woerd ingericht kunnen worden.

CastellumCafé moet een laagdrempelige horecagelegenheid worden, geopend vanaf 10 uur ‘s ochtends en met een breed culinair aanbod. De keuken is Italiaans geïnspireerd en er zullen onder andere culinaire pizza’s uit een steenoven geserveerd worden. Verder fungeert CastellumCafé als foyer voor het theater en zijn de torenkamers van het Castellum voor allerlei doeleinden te huur.

Het tweede deel van de campagne richt zich nu vooral op die torenkamers. Hanneke van Dijk:”We hadden een aantal weken geleden niet durven dromen over het scenario dat zich nu ontvouwt. Door de massale steun uit de buurt is de eerste €100.000,- een feit. Nu gaan we voor het volgende doel; €150.000,-. Met dat geld kunnen we alle torenkamers van Castellum Hoge Woerd inrichten. De torenkamers zijn te huur voor vergaderingen, workshops, lezingen, personeelsfeesten, bruiloften en andere activiteiten. Of we het gaan halen weten wij niet, maar wij voelen ons welkom en geweldig gesteund, dus we zijn vol goede moed!”

Met het behalen van het minimum doel van 100.000 euro is de weg vrij voor realisatie van CastellumCafé. Als alles volgens planning verloopt krijgen de ondernemers in april 2015 de sleutel en kan er gestart worden met de inrichting van CastellumCafé. Wanneer het café precies open gaat is nog niet duidelijk. “We gaan alles op alles zetten om al voor de zomer open te kunnen en mensen al te kunnen laten geniet van het fantastische terras van CastellumCafé, maar vanwege de omvang van het gehele bouwproject zullen we nog geduld moeten hebben totdat hierover meer duidelijkheid is. Desalniettemin hebben wij de komende tijd genoeg te doen!”

Iedereen die nog een bijdrage aan CastellumCafé wil leveren kan dat doen via de website Crowdaboutnow, een Utrechts bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden en ondersteunen van crowdfundingcampagnes.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top