Cultuurcampus Vleuterweide, Utrecht

Het plan is gelegen in Vleuterweide. De Utrechtse Vinex locatie Leidsche Rijn. Het stedenbouwkundig plan voor Vleuterweide bestaat uit een dorpse structuur van woonbuurten en een verstedelijkt en verdicht centrum. Het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan voor het centrumgebied, met de historisch gegroeide stad als centraal thema, zijn van de hand van het bureau Krier en Kohl.
De Cultuurcampus bestaat uit meerdere gebouwen zoals een school, sporthal en theaterzaal. Het heeft een robuuste alles omvattende buitenschil en een luchtige en gevarieerde binnenkant die de veelheid aan functies prijs geeft. De binnenkant wordt gevormd door een centraal plein dat door middel van straten en ‘poorten’ met de omgeving is verbonden. De hoofdentrees van de afzonderlijke gebouwen zitten aan het centrale plein.
Binnen de bovengenoemde clustering zijn de diverse organisaties ook zelfstandig operationeel.
Individueel functioneren, los van de andere participanten is vanzelfsprekend mogelijk in het plan.
Iedere gebruiker heeft derhalve zijn eigen entree naar zijn gebouwdeel en interne privé-routes. Deze interne routes verbinden tevens de afzonderlijke bouwdelen met elkaar. We hebben het plan opgevat als een “klooster”, een karakteristiek samengesteld complex.

https://www.architectenweb.nl/aweb/projects/project.asp?PID=14310

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top