De Loop van Leidsche Rijn

looplrDeLoopVanLeidscheRijn in de voetsporen van de Romeinen

Na het geweldige succes van de 1e DeLoopVanLeidscheRijn 15 km in Leidsche Rijn met ruim 3.500 deelnemers is de voor-inschrijving 2014 weer opengesteld. Tot 12 mei kunnen lopers zich voordeliger inschrijven. Na deze datum is de inschrijfprijs tot deelname hoger. Lopers kunnen, op veler verzoek, bij inschrijving tevens kiezen uit 2 nieuwe (kortere) afstanden.

Zo staat er Hemelvaartsdag 29 mei op het programma (www.deloopvanleidscherijn.nl):

• 15 km DeLoopVanLeidscheRijn

• 10 km RomeinenLoop (nieuw)

• 3,5 km Rondje door ’t Lint (nieuw)

• 1,2 km Jeugd Fun Run

• 1,2 en 2 km Abrona Loop (verstandelijk beperkten)

• 2 (7,5 km) Estafette (2-tallen)

Nieuwe sportieve onderdelen, door Romeinen aangekleed en ingevuld, zijn de ‘RomeinseVoettochten’. Deze wandeltochten gaan langs de Limes van het Romeinse Rijk en worden mede gecoördineerd en voorzien van historische informatie door de ‘Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens’. De tochten zijn 5 km, 10 km, 20 km of 30 km. De voor-inschrijving is geopend (www.romeinsevoettochten.nl).

De start/finish van zowel de lopers als de wandelaars en de prijsuitreiking zullen plaats vinden in een heus groots Romeinendorp in het Maximapark van Leidsche Rijn. De groep Romeinen ‘Legio Secvnda Avgvsta’ zullen daarbij invulling geven. De diversiteit maakt hun optreden, niet allen op het dorp maar ook op het parkoers en de wissel/stempelposten, tot een kleurrijk en leerzaam schouwspel voor jong en oud. In het Romeinendorp zijn ook de sanitaire voorzieningen, bewegwijzering, vermaak, catering en omkleedmogelijkheden. Op het centrale podium vindt een onderhoudend programma plaats. Ook kun je de nieuwste snufjes en innovaties op het gebied van sportmaterialen, functionele sportkleding- (wandel+hardloop)schoenen, (goede)voeding en andere manieren om je gezond en lekker te voelen, bekijken en beleven.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top