DeLoopVanLeidscheRijn – 9 mei 2013

deloop

In de voetsporen der Romeinen!

De LoopVanLeidscheRijn betekent hardlopen in de voetsporen van de Romeinen op Hemelvaartsdag, 9 mei 2013. Deze nieuwe 15 km-loop gaat door de oude dorpskernen van Vleuten en De Meern en over Het Lint van Leidsche Rijn. Internationale-, nationale- en regionale lopers gaan van start op de verschillende onderdelen: de 15 km, de ‘Estafette der Romeinen’, de Bedrijvenloop, de Abrona Loop en de Lint-Wurmpie Run.

Een onderdeel van deze nieuwe DeLoopVanLeidscheRijn is de ‘Estafette der Romeinen’, waarbij een team van 2/3 lopers de afstand van 15 km aflegt in 3 x 5 kilometer. Familie, vrienden en/of scholieren kunnen deelnemen aan deze estafette met ‘Romeinse Wisselforten’ op de 5km en 10 km. Ook is er een Bedrijvenloop, waar met collega’s aan meegedaan kan worden en een Abrona Loop voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Kinderen van 4 t/m 12 kunnen meedoen met de Lint-Wurmpie Run, van 1 of 2 km. Op scholen en in de wijken zal de organisatie met ROC Midden Nederland, Athletic Point en Lint- Wurmpie een (sport)-clinicproject opstarten op de scholen primair en voortgezet onderwijs, ter voorbereiding naar 9 mei.
 Om de ‘woonwijken’ uit Leidsche Rijn te enthousiasmeren tot deelname zal er op het inschrijfformulier voor de woonwijk gekozen kunnen worden. Een wisselbokaal zal beschikbaar zijn voor het ‘Woonwijk-snelste loopteam’.

Inschrijven kan via de site: www.deloopvanleidscherijn.nl. Bij inschrijving t/m zondag 21 april 2013 is er korting op het startbewijs. Deelname aan de Estafette der Romeinen en de Bedrijvenloop is alleen mogelijk bij voor-inschrijving. Om gedupeerde lopers van de 10 km Utrecht Marathon 2012 tegemoet te komen, krijgen zij een korting: de eerste 10 km op DeLoopVanLeidscheRijn is gratis! Alléén op 1 april 2013 kunnen deze lopers van deze actie gebruik maken.

15 km DeLoopVanLeidscheRijn

Start:                 13:30 uur in het Máximapark van Leidsche Rijn op de Europalaan (leden Atletiekunie hebben toegang tot een startvak vooraan).
Finish:             Máximapark in Leidsche Rijn
Inschrijfgeld: Voor-inschrijving € 15,00 t/m 21-04-2013 en van 22-04-2013 t/m 03-05-2013 € 18,00; Hemelvaartdag ter plaatse € 22,00 (geen uitslagverwerking).
Parcours:         Het parcours loopt de eerste kilometers via Het Lint van het Máximapark Leidsche Rijn over de Europaweg naar de kern van Vleuten.
Vervolgens over Het Lint (verzorgingspost 5 km) naar, en over de Groenedijk (verzorgingspost 10km), vervolgens via de Zandweg naar het centrum van De Meern.
Dan naar Castellum en over Het Lint naar de Europaweg en de finish in het Maximapark.
Min. leeftijd:  16 jaar
Inschrijven:   Naar inschrijfformulier

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top