Derde Gildelezing: Leische Rijn Park

Leidsche Rijn – Dinsdag 11 december om 20.00 uur is in De Hoge Weide alweer de derde Gildelezing. Spreker is Leen de Wit namens de gemeente Utrecht projectleider van het Leidsche Rijn Park.

Het Leidsche Rijn Park is een groot en veelzijdig groengebied waar je kunt sporten, wandelen, spelen en fietsen. Bijzonder zijn de Ridderhofstad Den Engh en het archeologisch rijksmonument Castellum Hoge Woerd. Het park bestrijkt een gebied van driehonderd hectare en is daarmee net zo groot als de binnenstad van Utrecht. Door het park loop het Lint, dat is een dertig meter brede groene strook die het hele park omzoomt. Deze strook is zo’n 8 kilometer lang met een breed geasfalteerd pad voor wandelaars, fietsers, en skaters en daarnaast een apart ruiterpad.

De Gildelezingen vinden plaats in het zalencentrum Hoge Weide. De toegang tot alle lezingen is gratis. De volgende lezingen vinden plaats op: iedere 2e dinsdag van de maand om 19.30 uur is de zaal open. De lezingen beginnen om 20.00 uur.

12 februari 2008: Kees Rasch: Archeologie in onze omgeving. 11 maart 2008: Marin Zegers: Romeinen onder ons, de limes anno nu en 8 april 2008: Frank Kaiser: Romaans en Gotiek in Utrecht.

Informatie bij Gilde Utrecht tel. (030) 2343252 of www.gildeutrecht.nl

bron: VAR

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top