Drakenbootfestival Leidsche Rijn maakt verwachtingen waar

Met een vlekkeloos verlopen dag, een stralende zon en circa 7500 bezoekers kan het Drakenbootfestival een daverend succes genoemd worden. 38 teams streden in een uitverkocht deelnemersveld op de Haarrijnseplas; waar uiteindelijk Kuik Boys aan het langste eind trok met een tijd van 54:03. Het strand van de Haarrijnseplas was het toneel van uitgebreide kinderactiviteiten, steun aan goede doelen en muzikale acts.

Hooggespannen verwachtingen Met het uitverkochte deelnemersveld kon het al eigenlijk niet meer stuk, maar met de 26 graden en een zacht briesje waren de randvoorwaarden voor een prachtig festival meer dan in orde. De toeschouwers en peddelaars deden de rest. “Vooraf ben je toch aardig gespannen of alles op zijn pootjes terecht komt” Zegt Louis Meisen, projectleider van het festival. “Zonder alle vrijwilligers, partners als de Gemeente Utrecht en Grand Catering en de hoofdsponsor Rabobank was het niet gelukt; we zijn zeer tevreden over deze vierde editie!”

Maatschappelijke betrokkenheid Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van een ‘shelterbox’ op het terrein. Er werd geld ingezameld door initiatiefnemer Rotary Utrecht Fletiomare voor dit goede doel. De Shelterbox wordt ingezet om te voorzien in de eerste levensbehoefte van mensen in nood. De belangstelling bleek enorm, en de Rotary is trots om mede te delen dat er 2250€ is opgehaald; wat betekent dat er 3 Shelterboxen aangeschaft worden die direct inzetbaar zijn bij rampen. Voorzitter Jan-Willem Steunenberg: “We zijn meer dan trots dat in deze moeilijke tijden nog steeds een dergelijk evenement met een prachtig goed doel verwezenlijkt kan worden, geeft goede moed en is een compliment voor alle betrokkenen!”

Winnaars Naast de winnaars van het festival, die in een razendsnelle tijd in een mooie eindstrijd de teams van Schoolstraat en Flying Pirates achter zich lieten, werd er ook een sportiviteitsprijs uitgedeeld aan de Desto-Bootbabes voor hun energieke en kleurrijke aanwezigheid. Het fanatisme straalde er vanaf gedurende de gehele dag; de spierpijn zal hier en daar waarschijnlijk voelbaar zijn.

Rustig verlopen dag Ondanks de grote drukte bij de parkeerterreinen en de grote stroom fietsers die via het Lint het festivalterrein bereikten; bleef het de hele dag rustig en is alles goed verlopen. Het terrein gaf plek aan genoeg mensen en het was een fantastisch zondag waar ook veel badgasten op af zijn gekomen.

https://www.drakenbootfestival.nl/leidscherijn/

 

Het Drakenbootfestival is een initiatief van de Rotary Utrecht Fletiomare De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International (RI). Nederland is verdeeld in 7 districten, die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt, per 1 juli 2007, 481 clubs en ruim 20.000 leden. Het doel van Rotary is het aanmoedigen en aankweken van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest. Eén van de activiteiten om deze doelstellingen te bereiken is het ondersteunen van goede doelen of maatschappelijke projecten. De meeste leden van de Rotary Utrecht Fletiomare wonen in Maarssen, Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn, Woerden en Harmelen en zetten zich ieder jaar in voor vele projecten, waaronder het Drakenbootfestival. Alle projecten worden geheel onbezoldigd uitgevoerd. Het Drakenbootfestival heeft dan ook een non-profit inslag, en komt voort uit een lokale maatschappelijke behoefte naar een ontmoetingsplek voor jong en oud in een geografisch nieuwbouwgebied in ontwikkeling.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top