Drakenbootfestival Leidsche Rijn niet te stoppen

Het Drakenbootfestival 2012 zal dit jaar haar vierde editie beleven, een klimaat neutrale editie welteverstaan! Zondag 9 september zullen naar verwachting meer dan 35 bedrijven- en buurtteams in Chinese drakenboten een spannende en spectaculaire strijd voeren op de Haarrijnseplas in Utrecht-Leidsche Rijn. Aangevoerd door luid tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek peddelen de teams zich naar de finish. De initiatiefnemer Rotary Utrecht Fletiomare is trots dat er met de vaste partners Rabobank Utrecht e.o., Gemeente Utrecht en Grand Catering wederom uitgekeken kan worden naar een succesvol familie evenement in de regio met een maatschappelijk verantwoorde inslag.

 

Draagkracht

De eerste drie edities van het Drakenbootfestival waren volledig uitverkocht en met een prachtig bezoekersaantal van 4500 in 2011, belooft het ook in 2012 weer druk te worden aan de Haarrijnseplas. Bovendien lijkt de aankomende editie het succes van vorig jaar te gaan overtreffen. De organisatie verwacht minimaal 35 teamaanmeldingen! Met nog enkele maanden te gaan voor de grote festivaldag en de lering uit het verleden worden deze aantallen steeds realistischer. Vele vriendenteams van vorige edities staan reeds te trappelen om deel te nemen, maar ook nieuwe teams melden zich aan via de website waar men zich reeds kan aanmelden.

 

Klimaat neutraal

Net als vorig jaar zal het Drakenbootfestival weer klimaat neutraal zijn. De uitstoot die gepaard gaat met de projectorganisatie zal geheel gecompenseerd worden door het bedrijf One2green, waardoor ze zich nog steviger vestigen in het rijtje van maatschappelijk verantwoord actieve evenementen in de regio Utrecht. “Alle beetjes helpen en dit is een eerste stap. De ambitie is om met one2green in de toekomst toe te werken naar een milieubewust festival op alle fronten” Zegt Louis Meisen; projectleider van het Drakenbootfestival.

 

Aanmeldingen

Gezien de grote stroom aanmeldingen dreigt het Drakenbootfestival al vroeg vol te raken, aarzel dus niet en meld je nu aan op de website met een vriendengroep, buurtgenoten, sportvereniging of doe mee met een bedrijfsboot. Zo zorgen we er weer voor dat we een dynamische mix uit de regio Utrecht op het water hebben waar mensen elkaar ontmoeten en netwerken verbonden worden. Meedoen met het Drakenbootfestival betekent niet alleen strijden op het water in lange drakenboten, maar ook vermaak voor jong en oud op het strand en natuurlijk is ook onze heerlijke catering aanwezig. Het muzikale programma zal er tevens voor zorgen dat niemand koud de boot in gaat.

Leefbaarheid

Naast gezelligheid en sportiviteit heeft de Rotary Utrecht Fletiomare een achterliggend doel, namelijk de leefbaarheid van de wijken Leidsche Rijn en Vleuten de Meern e.o. Door het festival, en het podium wat zij biedt aan cultuur en sport is er een positieve bijdrage aan de beeldvorming van het verzorgingsgebied. Inkomend voorzitter Jan-Willem Steunenberg: “ Wie had ooit gedacht dat we nu al voor de vierde keer de Haarrijnseplas omtoveren tot dit overvolle spektakel? De Haarrijnseplas en omgeving wordt steeds meer het toneel van watersport, intensieve recreatie en bedrijvigheid; daar hebben wij aan bijgedragen en daar zijn we trots op” . Hij merkt ook dat Leidsche Rijn en Vleuten –de Meern zich steeds verder ontwikkelen. “Vooral in Leidsche Rijn zijn met de komst van nieuwe winkelcentra, horecagelegenheden, sportverenigingen en evenementen als het Drakenbootfestival grote stappen gemaakt in de verwezenlijking van een optimaal woonklimaat, en die activiteiten zie ik met de dag toenemen”.

 

Mis het niet!

Schrijf je nu in met een team! Een team bestaat uit maximaal 17 personen, maar vanaf 12 personen kan je al meedoen met je buurt, straat, wijk, vriendenclub, sportclub of bedrijf. Meer informatie over het festival kan men vinden op https://www.drakenbootfestival.nl/subsite/Leidscherijn/

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top