Dunstan Babytaal – baby’s praten echt en nu kun jij ze verstaan!

Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf de geboorte tot drie maanden oud met vijf heel specifieke geluiden die ieder een heel specifieke betekenis hebben. Een geluid voor honger, moe, boertje, buikkramp en ongemak. Deze geluiden staan los van de taal die de ouders spreken, het is niet aangeleerd. Het is een natuurlijke manier van iedere baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken.

Leonieke Osinga was al bekend van haar cursussen Babygebaren maar heeft haar praktijk Babygebaren Utrecht onlangs uitgebreid met de opmerkelijke Dunstan Babytaal methodiek. Deze succesvolle methode leert ouders en verzorgers om precies te begrijpen wat de baby hun vanaf het allereerste moment vertelt. Ouders zijn hierdoor in staat om de geluiden en huiltjes van hun baby juist te interpreteren en snel en effectief op zijn of haar behoeften in te gaan.

De ‘woorden’ die de basis vormen van Dunstan Babytaal zijn geluiden die zijn gebaseerd op lichamelijke reacties van de baby. Het zijn reflexen. Bijvoorbeeld: als een baby hongerig is, zal hij gaan zuigen. Wanneer aan deze zuigreflex geluid wordt toegevoegd, ontstaat het ‘woord’ voor honger (Neh). Dit zijn de eerste communicatiepogingen van een baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder het ‘woord’ voor honger wordt herkend, hoe eerder de ouder de baby kan voeden en dat resulteert weer in minder huilen en minder ongemak voor de baby (en daarmee ook
voor de ouders).

De Dunstan Methode leert je hoe je de vijf ‘woorden’ kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. Zo komt bijvoorbeeld ook aan bod hoe je darmkrampjes kunt herkennen en zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Kijk voor meer informatie en cursusdata op www.waaromhuiltmijnbaby.nl.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top