Eerste paal nieuw Sportpark Rijnvliet in Leidsche Rijn

Er komen vier sportpaviljoens op het nieuwe sportpark Rijnvliet in Leidsche Rijn. Het gaat om paviljoens voor de Utrechtse Rugby Club, Tennisvereniging P.V.D.V., Voetbalvereniging UTS en Rijvereniging De Voornruiters. Vandaag sloeg wijkwethouder Harrie Bosch symbolisch de eerste paal.

Met de start van de bouw van Sportpark Rijnvliet is bijna een einde gekomen aan het verplaatsingsplan van de sportparken in Leidsche Rijn. Na de bouw van de sportparken De Vryheit, De Meern, Fletiomare Novum, Papendorp, de Paperclip en Marco van Basten is dit het laatste grote sportpark dat voor de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn in Utrecht wordt gerealiseerd.

Na deze verhuizing krijgen de drie clubs, die nu nog op het sportpark Terweide in het toekomstige Leidsche Rijn Centrum spelen, een nieuwe thuisbasis en krijgt aangrenzend ook Rijvereniging De Voornruiters een nieuw onderkomen. De verplaatsing zal naar verwachting een groei gaan opleveren voor alle betrokken clubs. De vraag naar sportvoorzieningen is nog altijd groot. De uitbreiding die nu gerealiseerd wordt, is daarom een welkome aanvulling op de sportvoorzieningen in de stad in het algemeen en voor de inwoners van Leidsche Rijn in het bijzonder.

Paviljoens en sportvelden
Het Sportpark Rijnvliet is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de sportverenigingen en de gemeente. Nu start de aanleg van de sportpaviljoens en in het voorjaar wordt begonnen met de aanleg van de sportvelden. Naar verwachting zijn deze velden bij de start van het nieuwe sportseizoen na de zomer klaar voor gebruik.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top