Eind 2014 bioscoop met 2000 zitplaatsen in Leidsche Rijn Centrum

Nbioscoop-leidsche-rijna het afketsen van de deal voor een mega-bioscoop in The Wall krijgt Leidsche Rijn Centrum wel een bioscoop. Taxon Groep 2 BV heeft het uitgifte-contract getekend voor een bioscoop-voorziening in Leidsche Rijn Centrum. In het complex komen naast bioscoopzalen ook ruimtes voor educatie en horeca. Naar verwachting wordt begin 2014 gestart met de bouw en gaat eind 2014 de bioscoop open met circa 2000 stoelen in zeven verschillende zalen.

Taxon Groep 2 BV gaat een bioscoopvoorziening ook wel Multi-Media-Educatie-Centrum genaamd, ontwikkelen en exploiteren op een kavel grenzend aan de A2 kap, aan de oostzijde van het Berlijnplein. Dit gebouw functioneert primair als bioscoop waar alle nieuwe films worden gedraaid. Daarnaast gaat de exploitant zich richten op het live streamen van concerten en het live streamen van colleges vanuit universiteiten over de hele wereld. Dit concept wordt nu al succesvol in Ede toegepast.

De bioscoopexploitant maakt op het gebouw een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Op het dak wordt tevens een grote sterrenkijker geplaatst zodat zowel in het gebouw als bovenop het gebouw naar “sterren” kan worden gekeken, vandaar de naam ‘De Sterrenkijker’. De bioscoopvoorziening wordt volgens huidige planning eind 2014 opgeleverd.

 

Bron: DUIC

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top