Fortis Vastgoed Vermogensbeheer koopt winkels en kantoren Vleuterweide

Het winkelhart Vleuterweide in Leidsche Rijn is middels een turnkey-overeenkomst in handen gekomen van Fortis Vastgoed Vermogensbeheer. Voor een bedrag van € 50 miljoen wordt zij eigenaar van 15.000 m² winkels, 2500 m² kantoren, 200 huurwoningen, 105 koopappartementen en een parkeergarage met 250 plaatsen. Multi Vastgoed en Fortis Vastgoed Ontwikkeling hebben het project, dat een gebied bedient met 40.000 inwoners in Vleuterweide, Veldhuizen en Vleuten-de Meern, samen ontwikkeld.

Het karakteristieke stedenbouwkundige plan met een historisch karakter is van de hand van architectenbureau Krier en Kohl uit Berlijn. Samen met T+T Design uit Gouda is het concept van Vleuterweide centrum uitgewerkt. De verschillende gebouwen zijn ontworpen door Krier en Kohl en KOW Architecten. T+T Design is verantwoordelijk voor het ontwerp van de drie paviljoens.

Naast twee supermarkten en diverse winkels in het dagelijkse segment biedt Vleuterweide ook een breder assortiment in het non-foodsegment. Dick Gort, CEO Fortis Vastgoed Vermogensbeheer, toont zich tevreden met de nieuwe aanwinst: ‘De aankoop van het winkelgebied is een waardevolle toevoeging aan onze portefeuille, omdat het een zeer compleet winkelgebied wordt, dat bovendien midden in een jonge wijk staat met behoorlijk wat toekomstperspectief.’

GEM Vleuterweide (Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij Vleuterweide) en de gemeente Utrecht realiseren in het centrumgebied nog verschillende (semi-) publieke voorzieningen, zoals een lyceum, een bibliotheek en een stiltecentrum. In de GEM Vleuterweide participeren de gemeente Utrecht, AMVEST, AM Wonen, Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij en Fortis Vastgoed Ontwikkeling.

Vleuterweide is de grootste wijk van Leidsche Rijn en heeft een dorps en groen karakter dat aansluit bij het Groene Hart. In 2012 staan er in het gebied tussen den oude dorpen Vleuten en De Meern 6000 woningen. De bouw van het winkelhart start in oktober en duurt twee jaar.
De verkoop van de 105 koopappartementen start eind dit jaar.

bron: Property NL

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top