Grand Café Parkwijk opent zijn deuren

De verse-hamburgergelegenheid de Burgerij is dicht, maar binnen een maand opent op dezelfde locatie Grand Café Parkwijk. En de verse hamburgers? die blijven. Net als de opleiding voor beperkte jongeren….

Waar je tot 1 mei nog een burgertje kon eten, is nu alleen een werkbank te zien met veel stof. Zelfs de grote trap is weg, verplaatst naar een plek naast de voormalige bar om ruimte te creëren. Bedrijfsleider Geo van Vulpen, die ook de Burgerij runde, leidt rond. Naar de bovenverdieping waar twaalf bioscoopstoelen staan. “Hier kun je gezellig met vrienden of familie een filmpje kijken, je krijgt er een bak popcorn bij. Ook de kinderen kunnen zich hier vermaken zodat de ouders kunnen natafelen. Aan een traphekje is gedacht.”

Zorgorganisatie Reinaerde begon vijf jaar geleden met restaurant Gasterij de Buurvrouw. Er bleek te weinig interesse te zijn, zodat een jaar geleden begonnen werd met een nieuw concept: verse hamburgers. Dat sloeg wel aan, er kwamen ruim tweemaal zoveel gasten als bij De Buurvrouw. Maar door de relatief lage prijzen verminderde de omzet met 25 procent. Van Vulpen: “We hadden onze zinnen gezet op tachtig man per dag, volgens een extern advies was dat mogelijk. We hadden dagen met wel 140 man. Waar we de mist mee zijn ingegaan, is dat we een dag per week minder open waren om personeelskosten te besparen.”

In zowel de Gasterij als de Burgerij werkten jongeren met een Wajong-uitkering. Zij zijn in andere horecazaken van Reinaerde geplaatst zodat ze hun opleiding af kunnen maken. De nieuwe eigenaar, die bescheiden op de achtergrond blijft – “Ik hoef niet in de belangstelling te staan” – was dichtbij, in Reinaerdes Restaurant Hoge Weide om precies te zijn, toen hij hoorde dat de Burgerij zou sluiten. “Ik ben er meteen heen gegaan, zag Geo en had direct een heel erg leuk gesprek. Ik proefde zoveel teleurstelling bij het personeel, m’n hart brak. Ik ben echt gek op die kinderen. Mijn moeders jongste zusje had een beperking, als klein jongetje kwam ik al in zo’n instelling. Daarnaast vond ik het echt een mooie tent die niet werd benut. Welke zaak heeft er een terras van 180 vierkante meter met de hele dag zon? Het was alleen, met alle respect, niet gezellig en er was geen vermaak.”

De nieuwe eigenaar, die ook een garagebedrijf bezit, koesterde al langer de droom om iets in de horeca te doen. “Als jochie van acht had ik een krantenwijkje. Bij een garagebedrijf waar ik bezorgde, vroeg ik of ik niet eens een auto kon poetsen. Dat deed ik tot m’n twintigste, toen begon ik voor mezelf. Eigenlijk ben ik het een beetje zat, ik ben nu 44. Maar ik heb weinig scholing, als automonteur is je horizon niet zo breed. Tegenwoordig is dat anders. Ik dacht: dit is een heel mooie kans, Leidsche Rijn is hartstikke leuk, ik woon er zelf.”

Het allerbelangrijkste vindt de nieuwe horecaman klantvriendelijkheid. “Iedereen is welkom, respect voor ouderen en mensen met een beperking staat hoog in het vaandel. Wie het ook is, we moeten er voor elkaar zijn. Ik wil een buurtfunctie creëren. Een bingomiddagje voor de ouderen uit de buurt houden bijvoorbeeld. Misschien wil je je oma lekker vertroetelen en heb je thuis geen invalidentoilet. Ik zet rustig vier stoelen in de zaal, of vijftig, net hoe je het wil.”

Van Vulpen: “Ik denk dat het een heel leuke tent wordt voor Leidsche Rijn. Het wordt een goede mix van kroeg, eetcafé en restaurant, waar je kunt borrelen, terecht kunt voor een sateetje of spareribs maar ook voor een goed stukje vlees. Bij ons gaat het om de amicaliteit. Doordeweeks zijn we open tot 23.00 uur, maar als het later wordt, sturen we je niet weg. ‘s Zondags is er om 9.00 uur ontbijtservice. Je kunt ook een picknickmandje laten vullen.”

1 juni opent Grand Café Parkwijk zijn deuren. In september zijn er weer leerplekken. Tevens zijn er momenteel vacatures voor parttimers.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top