Hoe mindfull ga jij de zomer in?

Bij ZEN-KI gaan we door deze zomer!

Hoe Mindfull wil jij zijn deze zomer?

Het is nu echt zomer, de zon schijnt volop en het is behoorlijk warm buiten. Nog maar een paar weken en dan begint de zomervakantie van mijn kinderen.
Heerlijk! Iedereen kan thuis even vertragen en relaxen. Een paar weken niet meer heel vroeg op. Een mooi vooruitzicht. Nog wel ga ik een paar drukke weken tegemoet. Gelukkig met leuke dingen die mij te doen staan. Toch het vooruitzicht dat we straks voor een paar weken kunnen genieten van de rust is wel fijn.

Wat ga jij doen deze zomer? Ga jij nog op volle snelheid door met je leven of pas jij je ook aan het zomers ritme? Daarin genieten van het meer buiten zijn. Overdag de verkoeling zoeken en in de avond genieten van de zwoele temperaturen. Zelfs ons eetpatroon passen we aan en genieten we van het heerlijke zomerfruit, salades en natuurlijk staat de BBQ veel aan. Het meer buiten zijn geeft ook zo’n heerlijk vrij gevoel, waarin ik mij niet belemmerd hoeft te voelen. Door de zon en dat het langer licht is voel ik meer energie door mij heen stromen. Het geeft mij een happy gevoel.

Zelf merk ik de laatste dagen met deze warmte dat ik nu al meer vertraag. Steeds blijf ik daarin opmerkzaam naar mijzelf. Daarin aanvoelen wat mijn lichaam nodig heeft en pas mij daar ook meer in aan.

Wat je ook doet de komende weken of je blijft werken of je hebt vakantie, bij beide is het juist fijn om steeds die momenten voor jezelf te creëren. Steeds die rustmomenten te blijven nemen. Nu denk je zeker; “Leuk, maar ik ben nog steeds druk met mijn kids of werk en dan lukt het mij niet om tijd voor mijzelf te nemen”. Natuurlijk kun je dat wel, het is alleen je eigen Mindset veranderen, daarin je het jezelf gunnen. Je eigen overtuigingen waarin je niet zorgzaam naar jezelf mag zijn omcreëren. Door je Mindset te veranderen kun je die overtuigingen ombuigen naar juist meer rustmomenten te nemen voor jezelf. Juist beter voor jezelf gaan zorgen en daarin jouw grenzen bewaken. Steeds beter aanvoelen waar jij behoefte aan hebt en die ook mag nemen. Dit ook niet steeds uitstellen, maar juist nu dit moment te kiezen voor jezelf.

Daarin kan ik jou gaan helpen om deze zomer veel meer Mindfull naar jezelf te zijn. Daaraan te gaan werken zodat dit ook blijft en je gaat integreren in jouw leven.

Mijn beide online programma’s “Ook jij kan leren mediteren” en “Intensive Rust & Balans 5-daagse” gaan jouw daarin ondersteunen. Ook al heb je vakantie, ben je thuis of lekker weg, je krijgt mijn meditaties en uitleg naar je toegestuurd per mail. De begeleidende meditaties kun je downloaden op je mobiel en zo overal beluisteren bijvoorbeeld thuis, op het strand, bij het zwembad, voor je tent of huisje met je ogen dicht beluisteren. Hierin vindt je nog meer de rust & ontspanning voor jezelf. Het zal je ondersteunen om meer ruimte te geven aan jezelf met liefdevolle aandacht. Hoe mooi is dat je tijdens de vakantie daardoor nog meer aandacht naar jezelf kunt brengen.

Moet je nog even blijven werken dan is het heerlijk om in de ochtend of in de avond na het werk een paar minuten te zitten of te liggen en te luisteren naar mijn begeleidende meditaties of mijn Reiki-healing te ervaren. Daarin ook genieten van je rustmoment tijdens de koele ochtenden en zwoele avonden.

Dat jij jezelf tijdens de zomermaanden toch die extra aandacht naar jezelf brengt om zo weer met meer opmerkzaamheid verder te kunnen gaan tijdens en na je vakantie. Daarin meer balans en verbinding tussen je geest en je lichaam voelt. Je meer focus ervaart doordat die balans en opmerkzaamheid meer aanwezig zijn. Misschien komt er een gedachte bij je op die zegt; “Ik wacht wel tot na de zomer.” Waarom? Juist nu geeft de zomer jou die energie waardoor je aan jezelf kunt werken.

Het online programma “Ook jij kan leren mediteren”: daarin ervaar je in 5 weken stap voor stap wat mediteren is en voor je kan betekenen. Zo kun je het ook steeds meer in je eigen leven integreren en meer eigen maken. Het helpt om naast meer opmerkzaam te zijn, maar ook meer vanuit je eigen intuïtie te gaan leven, jouw innerlijke kracht.

Het online programma “Intensive Rust & Balans 5-daagse” is een cursus waarin de combinatie van Meditatie en Reiki-healing jou in 5 dagen op weg helpt om jouw Mindset te veranderen naar meer opmerkzaamheid. Reiki helpt jouw blokkades (mentaal als fysiek) op te heffen zodat jouw levensenergie weer gaat stromen. De reiki-healing kan heel goed op afstand waar jij ook bent.

Meditatie helpt om meer liefdevolle aandacht naar jezelf te brengen, daarin ruimte te geven aan wat erbij jou is. Van daaruit steeds meer te gaan vertrouwen op je innerlijke ik en heb je geen hinder meer van die blokkades.
Beide online programma’s zijn voor iedereen prima te volgen. Het fijne is dat je het in je eigen tempo en overal kunt volgen met mijn begeleiding. Lees verder op www.zen-ki-reiki-meditatie.nl/online-cursussen

Natuurlijk kun je ook nog steeds afspraken maken voor een Reiki-behandeling. Lees verder op www.zen-ki-reiki-meditatie.nl/reikibehandeling.

In september begin ik weer met de cursussen Mindfullness & Ontspanning (www.zen-ki-reiki-meditatie.nl/mindfulness-ontspanningen) Rust & Balans (www.zen-ki-reiki-meditatie.nl/rust-balans-training).

Ik wens je vele “Mindfull” zomerse dagen toe.

Warme groet,
Natasja Putker

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top