Infoavond zonnepanelen 11 juli Hof ‘t Spoor

Nieuwe infoavond Groen Zonnig Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN, 28 juni 2013 – Op 16 mei is Groen Zonnig Leidsche Rijn van start gegaan met een eerste informatieavond. Inmiddels zijn de eerste daken in Leidsche Rijn al voorzien van zonnepanelen via dit succesvolle burgerinitiatief. Investeren in zonnepanelen blijft aantrekkelijk. Zowel vanuit financieel oogpunt als voor een duurzame toekomst. Op 11 juli wordt daarom een tweede informatieavond georganiseerd.

Samen sterk voor een duurzaam Leidsche Rijn
Het idee achter Groen Zonnig Leidsche Rijn is om de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig te maken en zo bij te dragen aan een duurzaam Leidsche Rijn. Door samen op te trekken zijn deelnemers verzekerd van een hoge kwaliteit, maatwerk en een goede inkoopprijs. Een gelijknamig initiatief in Houten heeft al ruim 300 huizen van zonnepanelen voorzien en op diverse plaatsen in Nederland worden Groen Zonnig-initiatieven opgezet.

Zonnepanelen blijven een goede investering
Ondanks de heffing op Chinese import blijven zonnepanelen een rendabele investering. De panelen zelf maken namelijk maar eenderde uit van de totale kosten, waardoor deze heffing niet zo sterk doorwerkt. Dankzij 15% overheidssubsidie op de materiaalkosten en het lage BTW-tarief van 6% op de installatiekosten is aanschaf nog steeds aantrekkelijk.

Nu ook subsidie gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht biedt momenteel bovendien een ruime subsidie. Particulieren kunnen hier gezamenlijk (met 5 deelnemers) een aanvraag voor indienen. Dit blijft mogelijk zolang er geld in de subsidiepot zit.

Informatieavond op 11 juli
Deze avond vindt plaats in Hof ‘t Spoor, Operettelaan 629 in Utrecht (nabij NS-station Terwijde). Aanvang 19.30 tot ca. 21.45 uur. Er zal gesproken worden over de werking, kosten en besparingen, maar ook over maatwerkadvies, groepskorting en subsidies. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen. Sprekers zijn o.a. de gemeente Utrecht, Wilko Kistemaker, initiatiefnemer Groen Zonnig en New Solar, leverancier van zonnepanelen. Aanmelden kan via de website: www.groenzonnigleidscherijn.nl

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top