Interview Lemmens

Buurten met de buurt!

Op 28 oktober gaven Eelke Lemmens en Joanne McDonald-Lemmens elkaar het ja-woord. Zij waren de eerste die trouwden in Parkrestaurant Anafora, gelegen in het Máximapark in Leidsche Rijn.

Na een geruime tijd bij elkaar te zijn en twee kinderen op de wereld te hebben gezet is het happy couple in het bijzijn van een besloten groep van vrienden, familie en buren dan toch getrouwd. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studie verpleegkunde ruim 14 jaar geleden. ‘In eerste instantie vond ik hem een ongelofelijke engerd!´, antwoordde Joanne op de vraag of het ´love at first sight´ was. Eelke laat ons een foto uit die tijd zien. Daarop is een totaal ander persoon te zien dan dat we op dit moment voor ons zien: Een sigaret in zijn hand en een hanenkam op zijn hoofd, verklappen dat hij een wilde jongen was. Als Joanne later vertelt dat zij een ´braaf meisje´ was, lijkt het niet zo verwonderlijk dat er in het begin niet meteen sprake was van liefde. Door een gemeenschappelijke vriendenkring kwamen de twee toch steeds vaker met elkaar in contact.

Eelke’s ouders bezaten destijds een huis dat tijdelijk leeg stond en hadden hun zoon gevraagd om hier met vrienden in te gaan wonen. Het oorspronkelijke idee van Eelke was om de woning met Joanne en twee andere vrienden te betrekken. Maar het liep anders; Eelke’s vrienden zagen van het aanbod af, dus Joanne trok in haar eentje in. “Tja, we zijn eigenlijk gaan samenwonen voordat we een relatie hadden”. Maar dat duurde niet lang, want na een week sloeg de vonk dan toch echt over.

Sinds 5 jaar wonen Eelke en Joanne met hun kinderen in Leidsche Rijn. In april dit jaar ging het stel op vakantie naar New York en daar vroeg Eelke zijn Joanne ten huwelijk. “Toen ik de ring zag die hij mij 14 jaar geleden had gegeven, wist ik het zeker, ditmaal was het geen grapje”, aldus Joanne.

De Bruiloft

Joanne is niet het type die iets aan het toeval zal overlaten, vertelt Eelke. Al ruim van te voren was alles geregeld. Ook al wilde het paar de bruiloft klein houden, het bleek toch een hoop geregel. “Op een gegeven moment zat Joanne echt iedere dag achter de laptop. Zelfs op vakantie in Kroatië moest er nog snel wat geregeld worden voor de grote dag.”

De bruiloft had een rood thema. Het begon met rode schoenen die Joanne had gezien. Hoewel haar liefde voor Eelke tijd nodig had om te groeien, was het meteen raak bij deze rode stappers. “Die schoenen moest en zou ik hebben!”. De rode schoenen, die uiteindelijk in Duitsland besteld zijn, hebben er toe geleid dat iedereen op de bruiloft de opdracht kreeg een rood accent in zijn of haar outfit aan te brengen. En typisch Joanne, waren deze schoenen uiteraard van te voren ingelopen. Het zou haar toch niet overkomen dat blaren haar trouwdag zouden verpesten.

Het Ja-woord

Eelke moest wel een traantje laten tijdens de plechtigheid, geeft hij toe. “Ook al weet je wat het antwoord gaat zijn, het blijft toch een heel bijzonder moment”. Uit nervositeit had hij al ja gezegd voordat de ambtenaar uitgesproken was. Joanne hield zich in: “Ik had niet voor niets tien keer voor de spiegel zitten oefenen op mijn bruidsmake-up! Mijn zusje huilde daarentegen voor twee”.

Hun oudste zoon Thijs (7) mocht tijdens de plechtigheid de ringen geven en zijn handtekening zetten. Hun andere zoon Guus (2), die hier nog iets te jong voor was, mocht zijn hand drukken in de rode verf ter ondertekening. Het paar wist dit van tevoren niet en vond het erg leuk dat de kinderen er ook zo bij betrokken werden.

Anafora

Joanne en Eelke kozen om te trouwen in parkrestaurant Anafora. “Het gebouw is prachtig op zichzelf en heeft geen verdere aankleding nodig, op een rode huwelijkstaart na dan”, aldus Eelke. Het ontwerp van Anafora is gebaseerd op een schetsontwerp van de architect Pierre Cuypers en is voornamelijk gebouwd van glas waardoor het van binnen een prachtig uitzicht geeft op het Máximapark. Bovendien is het voorzien van een Bosspeeltuin. Deze speeltuin is die dag door de jongste gasten veelvoudig gebruikt, tot vreugde van het bruidspaar want het was voor hen erg belangrijk dat het voor de kinderen ook een leuke dag zou zijn. Het kindvriendelijke aspect van Anafora maakte dit de ideale trouwlocatie voor het koppel.

De bruiloft was voor het bruidspaar heel bijzonder en zeer geslaagd. Joanne en Eelke kijken nog regelmatig terug naar de foto’s om deze prachtige dag in oktober weer even te herbeleven. Op onze vraag of er nog wat mis ging die dag, schudden zij beiden hun hoofd. Even ontstond er een kleine commotie bij de omstanders van de bruid, toen er een beetje (rode) lippenstift van Joanne op het netje op haar hoofd terecht kwam en een kleine rode stip achter liet. Joanne zelf bleef gewoon rustig. En waarom ook niet? Een extra rood accent kon zeker op een dag als deze, ook alles behalve kwaad!

Interview uit het blad Nieuw Utrecht.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top