Inzamelen GFT-afval Leidsche Rijn misschien afgeschaft

Bekend was al dat van het ingezamelde Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) in Leidsche Rijn maar drie procent schoon genoeg is om ook hergebruikt te kunnen worden. Wethouder Giesberts overweegt een andere manier van inzamelen in het nieuwe stadsdeel.

In Leidsche Rijn wordt GFT-afval ingezameld via ondergrondse containers. Op veel plekken gebruiken bewoners de containers ook om restafval te lozen. Bijna niets van de inhoud van de containers is niet vervuild en kan daarom niet worden verwerkt als compost.

De wethouder zei tijdens de raadscommissie Stad & Ruimte van donderdag dat de inzameling van het GFT-afval in Leidsche Rijn niet functioneert en dat er over andere manieren van inzamelen moet worden gedacht. Hoe dat vorm moet krijgen, werd niet duidelijk. Wel duidelijk is dat een GFT-container die er zo uitziet (zie foto) niet bruikbaar is. De GFT-container aan de Eerste Oosterparklaan in Parkwijk staat er al maanden zwaar beschadigd bij. Dat hij niet vervangen wordt, is misschien een voorbode van het afschaffen van het huidige systeem.

bron: Stadsredactie WdH

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top