Kasteelloop De Halve van De Haar 28-3-2016

Maandag 21 september 2015 start de online inschrijving van de tweede editie van de kasteelloop De Halve van De Haar die op maandag 28 maart 2016, Tweede Paasdag, plaatsvindt. Wegens overweldigend succes afgelopen voorjaar, stelt de organisatie voor de tweede editie extra startbewijzen beschikbaar. Kasteelloop De Halve van De Haar is een halve marathon door het park en de tuinen van Kasteel de Haar Utrecht, door het schilderachtige dorpje Haarzuilens, over landerijen van Natuurmonumenten en door de oude dorpskern van Vleuten. Nieuw in de tweede editie is dat het parcours tevens langs de Haarrijnse Plassen voert.

Er worden diverse lopen georganiseerd, voor fanatieke hardlopers en sportieve liefhebbers tot jeugdige lopertjes en geïnteresseerde beginners. Tijdens de opening van de kermis op 21 september in het pittoreske dorpje Haarzuilens, een traditie die ruim 100 jaar bestaat, wordt het startsein gegeven voor het inschrijven voor De Halve van De Haar 2016. Snelle beslissers profiteren van een vroegboekkorting tot 30 september 2015. Het aantal startbewijzen is beperkt, inschrijven kan via www.dehalvevandehaar.nl.

De Halve van De Haar is een uniek sportief evenement met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het sprookjesslot dat oprijst uit een park met zwaar geboomte, omringd door oude tuinen en waterpartijen. Lopers rennen langs statige lanen, slingerende waterpartijen, romantische bruggetjes, torens en transen, poorten en ophaalbruggen. Er worden diverse lopen georganiseerd, voor fanatieke hardlopers en sportieve liefhebbers tot jeugdige lopertjes en geïnteresseerde beginners. Voor alle afstanden is een prachtig en afwisselend parcours samengesteld. Bij deze tweede editie is de start in het kasteelpark en de finish op de Brink in Haarzuilens. De Halve van De Haar biedt lopers een hardloop ervaring in een unieke omgeving met als nieuw element in het parcours de Haarrijse Plassen. Landgoed Haarzuilens, het uitgestrekte park en het kasteeldorp Haarzuilens vormen een voor Nederland exceptionele eenheid, een groene oase van rust en stilte in een steeds voller en hectischer wordende Randstad.

Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, opperde het idee om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren. Bij de primeur liep ze zelf de halve marathon en was net als vele andere deelnemers enthousiast en voldaan. De organisatie van het initiatief is opgepakt door de Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point en Kasteel de Haar, gezamenlijk hebben zij de Stichting De Halve van De Haar in het leven geroepen. Na de succesvolle editie afgelopen voorjaar, gaat de wens van Sara Watson in vervulling om van De Halve van De Haar een jaarlijks terugkerende hardloop traditie te maken.

  • Reacties deelnemers De Halve van De Haar 2015
    ‘Wat een mooie en goed georganiseerde loop hebben jullie ervan gemaakt! Alles TOP geregeld, mijn complimenten! Niet voor niets een PR gelopen! Tot volgend jaar zou ik zeggen.’ – Roland van Gerven
  • ‘Het was zeer goed geregeld, alles! En een heerlijke ontspannen sfeertje overal. Leuk die fanfare ook door het dorp. Smaakvol en sprankelend aangekleed de hele plaats en omgeving. ‘ – Liliane Taudin Chabot
  • ´Hartelijk dank voor het organiseren van het gezellige Halve van De Haar hardloopevenement. Het prachtige parcours, de gezellige ambiance op de Brink en in het runners kwartier en de goede organisatie hebben dit evenement tot een bijna onovertrefbaar niveau getild. Ik zeg bijna, want er blijven natuurlijk altijd puntjes ter verbetering.’- Ron Jong

Start inschrijving & vroegboekkorting
Op 21 september start de online inschrijving voor de kasteelloop De Halve van De Haar, die op maandag 28 maart 2016 plaatsvindt. Snelle beslissers profiteren van een vroegboekkorting tot 30 september 2015. Het aantal startbewijzen is beperkt, dus meld je nu aan via www.dehalvevandehaar.nl. Kijk daar ook voor het programma, de verschillende lopen en meer informatie.

Natuurmonumenten
Stichting De Halve van De Haar is verheugd dat Natuurmonumenten in 2016 wederom als partner verbonden is aan De Halve van De Haar. Ook bij deze tweede editie kunnen deelnemers ervoor kiezen om 1 euro van het inschrijfgeld ten goede te laten komen aan Natuurmonumenten. Lopers genieten van schitterende natuur en dragen op deze wijze zelf een steentje bij aan de instandhouding van het luisterrijke landgoed.

De Halve van De Haar is een gezamenlijk initiatief van:
Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Events en Stichting Kasteel de Haar.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top