Leidsche Rijn Festival eenmalig in Amaliapark


LRFHet Leidsche Rijn Festival sluit dit jaar aan bij de Grand Départ en heeft als thema ‘Op Volle Touren!’. Op 5 juli strijkt het festival voor deze bijzondere gelegenheid neer in het Amaliapark in Parkwijk, pal aan het parcours van de Tour de France.

De gemoedelijke en intieme sfeer van het Leidsche Rijn Festival wordt vaak vergeleken met De Parade, maar dan met een programma speciaal gericht op jonge gezinnen met kinderen tussen 2 tot 10 jaar. Afgelopen jaar vierde het festival zijn vijftiende verjaardag met ruim 3500 bezoekers. Het festival wordt voor meer dan 50% gedragen door middelen uit de private sector.

Voor het aansluiten bij de Grand Départ zijn volgens programmeur Leonie Langenhuijsen van Cultuur19 redenen genoeg:
“Voor ons is het een uitgelezen kans om aan een breed publiek te laten zien wat we met het festival hebben opgebouwd in zestien jaar tijd. Onze bezoekers mogen een programma verwachten waarbij artistieke kwaliteit en toegankelijkheid hand in hand gaan. We brengen prikkelende workshops en bijzondere theater- en muziekoptredens, een uitgebalanceerde mix van verrassing, verwondering, hier en daar een dieper laagje en natuurlijk humor.”

“Het Leidsche Rijn Festival is een begrip in de wijk en kent van oudsher een breed draagvlak”, aldus Cultuur19 directeur Hanno Tomassen. “Dat merk je aan de reacties van bezoekers, de betrokkenheid van de vrijwilligers en aan de partners met wie we samenwerkingen aangaan om het festival mogelijk te maken. Het festival wordt dit jaar voor meer dan de helft gedragen door het commitment van ondernemers in Leidsche Rijn. Dat draagvlak is niet vanzelfsprekend. We werken er hard aan om ons netwerk te onderhouden en steeds uit te breiden. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar interessante nieuwe samenwerkingen. Het Leidsche Rijn Festival biedt in ieder geval de mooiste plek om de Tourkaravaan te zien passeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van workshops, optredens en acts rondom het thema fietsen.”

Het Leidsche Rijn Festival wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Het programma wordt in de komende weken bekend gemaakt op www.leidscherijnfestival.nl.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top