Leidsche Rijn krijgt vanaf voorjaar 2021 een wekelijkse markt

Woon je in Leidsche Rijn, dan moet je voor een bezoekje aan de markt nu nog een eindje fietsen: je kunt bijvoorbeeld op dinsdag naar de markt in Vleuten, of op zaterdag naar die op het Vredenburg. Binnenkort kunnen Leidsche Rijners in hun eigen wijk boodschappen doen bij marktkramen: vanaf het voorjaar van 2021 vind je iedere donderdag een markt op het Brusselplein.

Al sinds de opening van Leidsche Rijn centrum zijn er plannen voor een weekmarkt in de wijk. Begin van dit jaar onderzocht de gemeente of de markt dit najaar kon worden geopend, maar dat bleek niet mogelijk te zijn vanwege de coronamaatregelen. Daarom is gekozen voor een opening in het voorjaar. β€œDe haalbaarheid van de planning hangt af van de ontwikkeling van de coronamaatregelen, en de invloed die deze maatregelen hebben op de marktondernemers en de bezoekers”, laat de gemeente weten.

22 kramen

In eerste instantie krijgt de markt 22 kramen, waar je straks vooral etenswaren koopt. Er komen ook enkele non-food kramen, maar wat daar precies verkocht wordt is nu nog niet bekend. De inschrijfprocedure voor de marktondernemers start in januari 2021.

Door Janine Guijt 21 december 2020

Leidsche-rijn nieuwsbrief

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Β© 2020Β Leidsche-Rijn.nlΒ | Privacy | Website van
Scroll naar top