Leidsche Rijn krijgt veel nieuwe infrastructuur

De gemeente Utrecht trekt twee jaar uit om de bereikbaarheid van Leidsche Rijn drastisch te verbeteren. In die periode realiseert de gemeente hoofdverbindingen voor fietsers, automobilisten en reizigers met het openbaar vervoer. Het betreft onder meer de aanleg van fietspaden tussen Leidsche Rijn en Utrecht stad en tussen Leidsche Rijn en Lage Weide.

Naast het station Utrecht Leidsche Rijn verrijst een nieuw busstation. Ook wordt een busbaan aangelegd waarmee het busstation vanuit verschillende bestemmingen goed bereikbaar is. In de bereikbaarheid van Leidsche Rijn heeft de gemeente diverse ijkpunten. Zo gaat eind dit jaar de stadsbaantunnel open. Langs deze weg wordt het mogelijk om via een korte route op de A2 te komen.

Een jaar later volgt de Vleutensebaan, die Leidsche Rijn en Utrecht stad verbindt. In die periode volgt ook het busstation. Door de Vleutensebaan moet een goede en snelle autoverbinding ontstaan tussen Leidsche Rijn en Utrecht stad. De weg komt onder andere langs Leidsche Rijn Centrum te lopen. Begin 2017 moeten alle hoofdverbindingen klaar zijn. De nieuwe hoofdverbindingen komen op of naast de huidige infrastructuur te liggen.

Het toekomstige wegennet moet de wijk Leidsche Rijn definitief verbinden met de stad Utrecht, stelt het gemeentebestuur. Vanwege de aanleg van de Vleutensebaan is inmiddels een monumentale hooiberg verplaatst. Het gemeentelijk monument mocht niet verloren gaan, maar was op zijn oude plek niet te handhaven.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top