Maximapark favoriet!

Het Maximapark in Leidsche Rijn is verkozen tot favoriete park in de Eregalerij van Nederlandse Parken. Het Utrechtse park kreeg zo’n 1000 voorkeurstemmen en liet daarmee de andere 14 parken op de lijst achter zich. Op de tweede plaats eindigde het Arnhemse park Sonsbeek.

De Eregalerij van Nederlandse Parken is een initiatief van de Landschapstriënnale 2014. “De Eregalerij vormt een mooie reeks parken waaraan de ontwikkeling van stadsparken vanaf de 19e eeuw tot aan nu te zien is”, laat de organisatie weten op haar website. De 15 parken uit de Eregalerij zullen centraal staan tijdens een tentoonstelling die de Landschapstriënnale georganiseerd heeft.

Gemeenten konden zelf parken voordragen om opgenomen te worden in de lijst. Gemeente Utrecht liet over het Maximapark weten: “In het hart van Leidsche Rijn ligt een park met ongekende kwaliteit en allure. Rustgevend én levendig, een belevenis voor iedereen uit Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Utrecht en daarbuiten.”

Het jonge park werd vorig jaar geopend door koningin Maxima en toenmalig burgemeester Aleid Wolfsen. Zij fietsten samen een rondje door het park.

Bron: duic.nl

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top