Maximus introduceert witbier ‘Witlove’ met kruiden uit Voedselbos Haarzuilens

-start van ‘vruchtbare’ samenwerking-

Maximus Brouwerij uit Utrecht introduceert een nieuw zomers witbier gebrouwen met kruiden uit het nabijgelegen Voedselbos Haarzuilens. Met de naam ‘Witlove’ (5,2%) is dit een licht kruidig en friszuur zomers witbier waarin duizendblad en citroenmelisse uit het voedselbos zijn verwerkt. Duizendblad werd eeuwen geleden, nog voor het gebruik van hop, al gebruikt in de bereiding van bier. Het witbier zal ieder jaar gebrouwen worden, waarbij steeds wisselende kruiden uit het voedselbos worden gebruikt.

Demian Snel, brouwer bij Maximus: “Dit bier met natuurlijk geteelde kruiden markeert het begin van een ‘vruchtbare’ samenwerking tussen Maximus Brouwerij en het Voedselbos Haarzuilens. Dit voedselbos van de Stichting Lekkerlandgoed en Natuurmonumenten heeft een prachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit. In het gebied groeien 200 soorten inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten die geoogst kunnen worden. Het gebied wordt bijna volledig vrijgelaten en zoekt zelf zijn balans, waarbij alle flora en fauna welig kan tieren. In de toekomst gaan we meer bieren ontwikkelen waarin lokale productie en pure ingrediënten direct uit onze omgeving samenkomen”.

Het witbier van hoge gisting op basis van gerst, tarwe en haver is een heerlijke dorstlesser voor de zomer en wordt op 33cl blik en 20L fust uitgebracht.

 

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij met een proeflokaal in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Maximus brouwt ambachtelijke bieren met een moderne twist, zoals de bekroonde Pandora en daarnaast o.a. Dakhaas, Brutus, HighHops, Little Fred en een aantal seizoensbieren. Nieuw is de “Circus Maximus” lijn op blik, waarbij bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.

www.maximusbrouwerij.nl

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2021 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top