Oliebollenkraam in Vleuterweide

VLEUTEN – Het verlangen naar de oliebollen en appelbeignets stijgt gestaag, zo ook in Vleuterweide. Het einde van het jaar komt in zicht en dan raakt de nummer 4 traditie van Nederland weer volop in trek. Oliebollen!! Wist u eigenlijk dat het een heel bijzondere Nederlandse traktatie is, want oliebollen worden in Amerika zelfs Dutch donuts genoemd en dat de oliebol al stamt uit de 18e eeuw. De voorlopers waren oliekoeken, rijk aan vet en calorieën en daardoor uitstekende brandstof tegen de winterkou.

Verse oliebollen
De Hofdame zal in het kader van deze oer Hollandse traditie van 1 december tot en met 31 december, vanuit hun oliebollenkraam aan het Burchtplein, overheerlijke, verse oliebollen gaan verkopen. Ze zijn al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van het optimale beslag, naar authentiek recept. Bij navraag blijkt dat de chef het recept angstvallig geheim houdt. “Komt u zelf maar eens proeven”, luidt het devies.

De oliebollen worden dus gemaakt naar een recept dat ons vele decennia terug voert in de tijd. Toentertijd stonden de mensen ervoor in de rij, dus dat zal nu ook wel weer gaan gebeuren. Een unieke smaak en geur, gebakken in een hoogwaardige kwaliteit olie. Kwaliteit, daar gaat het om, maar wel voor een scherpe prijs. Proeft u het al? Een verse, luchtige, maar ‘volle’ oliebol, met een laag poedersuiker, een eerste hap door dat knisperende buitenste laagje…. wat een smaaksensatie!

Glühwein
Naast de oliebollen zullen er ook appelbeignets én roombroodjes te verkrijgen zijn. Alles wordt dagelijks vers en zelf bereidt. Na het proeven van al deze heerlijkheden kan er meteen een bestelling worden doorgegeven. Dan bent u er van verzekerd dat u straks niet in de ijzige kou hoeft te wachten bij het afhalen. Als u dan toch even moet wachten, trakteer uzelf dan op een overheerlijk glas glühwein of een warme chocomelk met (of zonder) slagroom.

De Hofdame zal op het Winkelcentrum Vleuterweide, het winkelend publiek,  alvast laten voorproeven…. U zult de in kerstman outfit  gehulde dames binnenkort vast en zeker tegen het lijf lopen. U bent dan vanaf 1 december van harte welkom bij hun oliebollenkraam om er meteen een aantal te kopen voor thuis. De oliebollen kosten slechts € 0,80 per stuk. Bij afname van 10 stuks betaalt u € 7,50 en bij 20 stuks € 14,50.

De oliebollenkraam is vanaf 1 december geopend van 10.00 uur tot 19.00uur![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top