Open dag Geboortecentrum Woerden

Op zaterdag 3 maart 2012 organiseert het Geboortecentrum Woerden een open dag. Van 10.00 – 13.30 uur kan iedereen die dat wil een kijkje nemen in de verlossuites van het Geboortecentrum aan de Polanerbaan 2 in Woerden. Ook is er een informatiemarkt met informatie over zwangerschap, geboorte en baby’s.

Het Geboortecentrum Woerden is geopend op 1 september 2011. Iedereen uit Alphen aan den Rijn, Mijdrecht, Woerden, Vinkeveen, Utrecht-Leidsche Rijn of een andere plaats uit de regio kan bevallen in het Geboortecentrum. Het geboortecentrum is een initiatief van verloskundigen en verloskundig actieve huisartsen rondom Woerden. Met de oprichting van het centrum hebben zij een plek gecreëerd waar iedereen zich veilig voelt om in een huiselijke sfeer te kunnen  bevallen indien dit thuis niet wenselijk of mogelijk is. Het kleurrijke interieur en de inrichting doet denken aan het polderlandschap van het Groene Hart waarbij iedere verloskamer een eigen uitstraling heeft. Indien nodig is medische hulp snel voorhanden omdat het centrum is gelokaliseerd binnen de muren van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en daarmee een snelle verplaatsing  mogelijk is.

Bij de verloskundige thuis
De verloskundigen zijn trots op de geboorte van hun centrum. Monique van Wijk, verloskundige in Vleuten/De Meern/Leidsche Rijn: “We zijn actief betrokken geweest bij zowel huisvesting, bouw, inrichting als personele bezetting en management. Zodoende waren wij in staat om het Geboortecentrum aan onze wensen te laten voldoen. Als je voor de keuze staat waar je wilt gaan bevallen en je kiest niet voor thuis dan is bij een keuze voor het Geboortecentrum je bevalling toch erg huiselijk geworden en dichtbij gekomen. Als je altijd al een kijkje hebt willen nemen in de slaapkamer van je verloskundige dan is hier nu je kans: onze deur staat zaterdag 3 maart open voor iedereen.”

Informatiemarkt
Tijdens de open dag is er ook een informatiemarkt. Er zijn stands met allerlei informatiemateriaal: van het schrijven van je eigen geboorteplan tot kraamzorg, Moeders voor Moeders, een ruim assortiment babyartikelen en informatie over zwangerschaps- en babyfotografie. Voor deze dag is het parkeerterrein aan de voorzijde van het ziekenhuis opengesteld waardoor er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig is. Vanaf deze parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de ingang van het Geboortecentrum.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top