Openingsspektakel De Slag om Vrede op Dak A2

Het openingsspektakel van de Vrede van Utrecht vindt plaats op het dak van de A2-tunnel bij Leidsche Rijn Centrum. Het wordt een spektakel met het Metropole Orkest, dj Junkie XL, theater en een moderne variant van het vreugdevuurwerk uit 1713. Noteer zaterdagavond 13 april alvast in uw agenda!

Het dak van de A2 tunnel naast het Amsterdam Rijnkanaal is het geografische hart van het nieuwe Utrecht: Leidsche Rijn Centrum. A2 en Rijn verbinden Utrecht met de rest van Europa.
De theatrale publieksopening van de Vrede van Utrecht is de hedendaagse variant op de talrijke vuurwerken en concerten waarmee in 1713 in heel Europa de Vrede van Utrecht werd verwelkomd. In dit beeldende Dogtroep-achtige openluchtspektakel zie je onder meer Frank Lammers als John Churchill, hertog van Marlborough. De muziek wordt gecomponeerd en uitgevoerd door Junkie XL, in samenwerking met het Metropole Orkest, lokale artiesten, de theatrale producenten van WINK en de vuurwerkmakers van Pyrofoor.

junkie XLTom Holkenborg (JUNKIE XL):  Ik ben geen historicus, maar ik had natuurlijk wel eens van de Vrede van Utrecht gehoord. Toen dit optreden een mogelijkheid werd, heb ik me er wat meer in verdiept. Fascinerend. Grote machtige landen strijken neer in het toch vrij kleine Utrecht om hun oorlogen pratend te beslechten. Daar zouden veel machthebbers van nu een voorbeeld aan mogen nemen.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top