Plantjesdag op zaterdag 15 mei

Op zaterdag 15 mei organiseert het Wijkservicecentrum van 10.00 tot 14.00 uur samen met Stadswerken een Plantjesdag voor de wijk Vleuten-De Meern. Dit jaar worden vaste planten uitgegeven op het Torenplein, op de locatie vlak voor De Schakel. U kunt uw buurt opfleuren met vrolijke beplanting rond openbare boomspiegels. Boomspiegels in gazonnen mogen niet beplant worden! Deze actie geldt alleen voor bewoners uit Haarzuilens, De Meern, Veldhuizen, De Balije, Vleuten, Vleuterweide en Rijnenburg.

Boomspiegels

Ook dit jaar heeft u weer de mogelijkheid om tijdens de plantjesdag op het Torenplein planten op te halen om boomspiegels aan te planten in de openbare ruimte. Dit jaar is er gekozen voor vaste planten in diverse soorten en kleuren. Vaste planten die in goede grond zijn geplant, kunnen jaren meegaan. De planten zullen ook niet afsterven tijdens de vorst. De wortels overleven en elk voorjaar lopen ze weer vrolijk uit in tegenstelling tot zomergoed. Een boomspiegel is ook interessant voor dieren. Hij kan gebruikt worden als schuilplaats, overwinterplaats of als tankstation. Vele insecten vliegen van de ene boomspiegel naar de andere en doen zich tegoed aan de nectar die vele soorten dragen. Niet elke boomspiegel is geschikt. Bij oudere bomen krijgt u geen plant in de grond door het wortelpakket, maar bij jonge bomen is het vaak wel mogelijk.

Vanwege de bezuinigingen worden de boomspiegels niet onderhouden door de gemeente. Het is daarom wenselijk dat de door u aangeplante spiegels zelf worden onderhouden. Wat water geven en het onkruid wieden is nodig om de nieuwe aanplant een kans te geven.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top