Plezier, passie en kwaliteit in Cultuurcampus Vleuterweide

Utrechts Centrum voor de Kunsten:

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) is een kunsteducatieve instellingdie op dit moment ruim 400 cursussen verzorgt in Utrecht, met de hoofdlocatie op het Domplein. Vele burgers kunnen hier terecht voor hunpersoonlijke ontwikkeling op het gebied van beeldende kunst, dans, digitalemedia & video, fotografie, musical, muziek, schrijven en theater.

Maar het UCK zit niet alleen in Utrecht stad; in Leidsche Rijn en Vleuten/DeMeern bieden zij cursussen aan op maar liefst vijf locaties: de Cultuurcampus (Vleuterweide), Sportcampus (Parkwijk), in Langerak (2 locaties) en Waterwin. De Cultuurcampus vormt het bruisende hart van dit stadsdeel, een prachtig gebouw met mooie en goed ingerichte leslokalen en een theater, de Podiumwerkplaats. Op de Cultuurcampus verzorgt het UCK een breed scala aan cursussen voorkinderen, jongeren en volwassenen. Peuters kunnen heerlijk dansen op muziekof zelf muziek maken. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan Capoeiraof Breakdance. Jongeren kunnen zich uitleven met theater of deelnemen in eenpopband. Voor vrijwel elk instrument is wel een cursus te volgen. Ook volwassenenkunnen bij het UCK goed terecht. Er zijn interessante cursussen op het gebiedvan tekenen, schilderen, vormgeving en design. Wat bijvoorbeeld een hele leuke cursus is voor deze doelgroep is de basis- of vervolgcursusdigitale fotografie of voor wie altijd al zijn eigen website heeftwillen bouwen is er de cursus webdesign. Maar dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Het UCK wil zijn cursistengraag plezier geven in de lessen en wat in ieder geval allelessen, workshops en cursussen van het UCK kenmerkt, is datze staan voor kwaliteit: alle docenten die aan het UCK verbondenzijn, zijn professionals.

Plezier ná school
Een beetje rekenen en je komt zo op 10.000 kinderen inLeidsche Rijn. In samenwerking met verschillende buitenschoolse opvangorganisaties (zoals Saartje en KOKO) laathet UCK die kinderen kennismaken met kunst en cultuur. Al knutselend, tekenend, fotograferend en muziekmakendontdekken zij de wereld om zich heen. Er zijn cursussenvoor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ze worden gegevendoor vakdocenten van het UCK en vinden plaats op deBrede Scholen ’t Zand, Waterwin en de Weide Wereld. Ook kinderen die niet zijn aangesloten bij de BSO kunnenzich aanmelden. En aan het eind van de cursus mogende ouders natuurlijk komen kijken naar het resultaat.Vanaf januari zijn er nog cursussen die starten of waarbijingestroomd kan worden, kijk voor dit aanbod op de website:www.uck.nl/leidscherijn.

Zondag 9 januari: Nieuwjaarsduik Utrecht, óók op de Cultuurcampus.

Korting tot 75% met U-pas
Heb je een U-pas? Dan kun je profiteren van hogekortingen. Kinderen tot en met 16 jaar ontvangen een kortingvan 75%, 17 jaar en ouder krijgen 50% korting. Uitzondering hierop zijn de Opleiding Fotografie 1e en 2e jaar, devooropleidingen theater en de dirigentenopleiding.

Wijkrant Vleuterweide ([email protected])

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top