Sint Maartenschool Leidsche Rijn

St. Maarten Leidsche Rijn is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO). Op een SBO-school zitten kinderen die in meer of mindere mate problemen hebben met leren en/of met hun gedrag. Het leren blijft achter en dat gaat vaak samen met een sterk verminderd gevoel van welbevinden. De reguliere basisschool kan niet meer aan de ondersteuning en instructiebehoeften van deze kinderen tegemoetkomen. De oorzaken hiervan kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het kan variëren van factoren binnen het kind, binnen het gezin en/ of binnen de schoolomgeving. Deze factoren belemmeren het leerproces van het kind en de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind, waardoor er een verschil met leeftijdsgenoten ontstaat.
Op een SBO-school zitten kinderen met een leer- en/of ontwikkelingsachterstand al dan niet in combinatie met een gedragsprobleem. Om goed in beeld te brengen, wat het kind nodig heeft, kijken wij naar het individuele kind met zijn of haar mogelijkheden. Dit doen wij door voor ieder kind een ontwikkelingsperspectief vast te stellen. Voor dit ontwikkelingsperspectief gebruiken wij de intelligentiegegevens van het kind. We koppelen deze gegevens aan de sociaal emotionele ontwikkeling en plannen voor het kind het onderwijsaanbod van de verschillende vakgebieden. Wij bieden de kinderen groeikansen in de breedste zin van het woord.

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind met plezier naar school komt. Zij leren in een betekenisvolle omgeving en leren op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Het leren vindt zowel individueel als in een kleine groep plaats. We gebruiken hiervoor bij  verschillende vakgebieden structuren van coöperatief leren. Leren samenwerken en omgaan met zelfstandigheid spelen hierbij een belangrijke rol. Zelfstandig worden, leren kinderen wanneer ze ruimte krijgen om keuzes te maken. Deze keuzes kunnen zij maken tijdens zelfstandige werkmomenten maar ook bij het laten zien van bepaald gedrag. Wij willen kinderen leren om verantwoordelijk te zijn in het maken van de verschillende keuzes.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar boven
Scroll naar top