Start bouw theehuis Leidsche Rijn Park

Deze week starten de voorbereidingen voor de bouw van een theehuis in het Leidsche Rijn Park. Het theehuis vormt een verrijking van het nieuwe Utrechtse stadspark. Gelegen naast de nieuw aan te leggen speeltuin en aan de Vikingrijn, vormt het een ideale plek voor ontspanning en ontmoeting. Wethouder Harrie Bosch slaat op maandag 6 december de eerste paal.

Dit bijzondere theehuis en de grote speeltuin in de Binnenhof van het Leidsche Rijn Park gaan in het voorjaar van 2011 open. Aan de zijde van de speeltuin en de Vikingrijn krijgt het theehuis een groot terras. Theehuis en speeltuin vormen straks het kloppende hart van het grote Utrechtse stadspark. Initiatiefnemer Happy Megally zag al in 2007, toen er nog geen boom stond en de laatste kassen nog moesten worden afgebroken, mogelijkheden voor deze locatie. In nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht werden de plannen uitgewerkt. Zo neemt de gemeente de investering voor de speeltuin voor haar rekening, terwijl de initiatiefnemer een speeltuinstichting heeft opgericht die zorgt voor onder meer de programmering van de speeltuin.

Het ontwerp van het theehuis is van West 8 Landschapsarchitecten, die ook het ontwerp voor het Leidsche Rijn Park maakten. De architectuur van het theehuis is geïnspireerd op een nooit gebouwd paviljoen van architect Pierre Cuypers (1817-1921), bouwmeester van het Rijksmuseum, het Amsterdam Centraal station en kasteel De Haar. De speeltuin krijgt het karakter van een ‘bosspeeltuin’ met voornamelijk houten speeltoestellen van robinia hout.

In combinatie met de Rododendrontuin (in aanleg), Vikingrijn en evenemententerrein (gerealiseerd) vormen theehuis en de speeltuin het levendige middelpunt van het Leidsche Rijn Park, waarvan bewoners van heel regio Utrecht kunnen genieten.

Bron: www.utrecht.nl

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top