Taekwon-Do

Taekwon-Do is een moderne Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten. Binnen Taekwon-Do worden elementen van onder anderen Karate, Kung Fu en Tae Kyon gecombineerd tot een unieke stijl, die zich onderscheidt door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken.

De Taekwon-Do-school ‘IN NAE DO KWAN’ is in 1973 opgericht door Eric Broos. De naam betekent ‘De weg naar volharding’. Het begrip volharding (In Nae) één van de grondleerstellingen van Taekwon-Do.

Aansluiting bij de bond, ITF-Nederland

IN NAE DO KWAN is aangesloten bij ITF-Nederland de enige bond in Nederland die erkend is door de wereldbond ITF (Internationale Taekwon-Do Federatie). Binnen Nederland zijn er verschillende Taekwon-Do scholen die de ITF-stijl beoefenen maar niet aangesloten zijn bij ITF-Nederland en dus ook niet erkend door de wereldbond.

Wij van IN NAE DO KWAN beoefenen de enige, echte ITF-stijl en zijn ook de eerste en grootste school in Midden-Nederland die aangesloten is bij de Nationale bond (ITF-Nederland). Het ITF systeem is semi-contact dat wil zeggen er mag wel geraakt worden, maar er mag niet doorgeslagen worden, bij het onderdeel sparring in tegenstelling tot het full-contact systeem van de WTF.

Door aansluiting bij ITF-Nederland:

  • Zijn je Taekwon-Do diploma’s internationaal erkend geregistreerd (dit laatste geldt voor Dan-graden).
  • Kun je meedoen aan ITF evenementen (o.a. wedstrijden en ITF-dagen) in binnen- en buitenland.
  • Worden de dangraadexamen tot 5e dan centraal afgenomen om de stijl en het technische niveau te waarborgen.
  • Krijg je les in de juiste en correcte ITF stijl, van een leraar die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in deze stijl.

De bondscontributie bedraagt € 22,50 voor jeugdleden (t/m 12 jaar) en € 27,50 voor junioren en senioren (13 jaar en ouder) per jaar.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top