Terwijde krijgt eigen wijkmarkt

De wijk Terwijde in Leidsche Rijn krijgt een wekelijkse warenmarkt. Vanaf vrijdag 14 oktober staat de markt wekelijks op het plein bij treinstation Utrecht Terwijde. Marktkooplieden uit de hele regio toonden belangstelling voor een standplaats. Na loting zijn veertien plekken uitgegeven, verdeeld over verschillende productgroepen. Met de markt komt het college tegemoet aan de wens van inwoners en de wijkraad voor meer winkelvoorzieningen in de buurt. De markt is tijdelijk totdat Winkelcentrum Terwijde klaar is. Wijkwethouder Harrie Bosch is bij de feestelijke opening op vrijdag 14 oktober.

Meer dan tachtig marktkooplieden uit de regio Utrecht en zelfs daarbuiten schreven zich in om een plek te bemachtigen op deze nieuwe markt. De veertien standplaatsen die na de loting overbleven, vertegenwoordigen een compleet aanbod van brood, vis, zuivel, groente, kip, onder- en bovenkleding, schoeisel, wol en garen, dierbenodigdheden, bloemen, uitheemse etenswaren en kleine etenswaren zoals snacks. De vier bestaande kramen op het plein, met bloemen, vis, pizza’s en snacks, blijven dagelijks hun waar aanbieden. Op vrijdag maken zij onderdeel uit van de nieuwe markt.

Langer open
De markt ligt dichtbij scholen, een supermarkt en het NS-station Utrecht Terwijde. In tegenstelling tot andere warenmarkten in Utrecht sluit de markt in Terwijde later. Zo krijgen bewoners de gelegenheid om ook na hun werk nog boodschappen te doen. De markt duurt iedere vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur. In de zomermaanden, van mei tot en met augustus, sluit zij zelfs pas om 20.00 uur.

Alle markten in Utrecht
De markt in Terwijde is de vijfde wijkmarkt in Utrecht. Wekelijks vinden de vier anderen plaats in Hoograven, Zuilen, Overvecht en Kanaleneiland. Op het Vredenburgplein in de binnenstad staat de Vredenburgmarkt op woensdag, vrijdag (inclusief biologische boerenmarkt), zaterdag en koopzondag. Daarnaast zijn er elke week nog diverse themamarkten in de binnenstad, zoals de lapjesmarkt in de Breedstraat en de Bloemen- en plantenmarkt op het Janskerkhof, beide op zaterdag. Meer informatie over markten is te vinden op www.utrecht.nl/markten.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ยฉ 2022 Leidsche-Rijn.nlย | Privacy | Website van

Scroll naar top