Van de huisarts en de radioloog door naar de supermarkt

Zorgpoort Leidsche Rijn in winkelcentrum Vleuterweide krijgt steeds meer bekendheid. Het aantal patiënten dat komt voor radiologisch onderzoek is enorm toegenomen. Veel specialisten en huisartsen doen tegenwoordig een beroep op de radioloog om de juiste diagnose te stellen of om een bepaalde afwijking te laten behandelen.

Dinsdagochtend half tien. Het is gezellig druk in de wachtkamer van Zorgpoort Leidsche Rijn. Familie Martens neemt plaats op de bank. Hun dochter van twee wacht geduldig op haar moeders schoot. Na vijf minuten roept laborant Achmed el Hassan hen binnen. “Dat is snel”, zeggen ze als ze met de laborant meelopen. Ook mevrouw Bleeker (51) neemt plaats in de wachtkamer. “Handig hoor dat ik honderd meter verder m’n boodschappen kan doen”, wijst ze op haar = opgevouwen Albert Heijn-tas. Zorgpoort Leidsche Rijn is voor haar bekend. “Mijn huisartsenpraktijk is hiernaast, dus na mijn afspraak kon ik direct doorlopen. Ik heb me net bij de balie gemeld. Als het goed is, ben ik al over tien minuten aan de beurt.”

Röntgenfoto’s en echo’s
Mevrouw Bleeker heeft een afspraak bij radioloog Wolters die sinds 2003 in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis werkt. Een radioloog kan op een röntgenfoto zien of sprake is van afwijkingen of ziekten in het gehele lichaam. Naast röntgenfoto’s beoordeelt de radioloog ook echo’s, CT’s en MRI’s. Elke dinsdag heeft radioloog Wolters hier spreekuur, woensdag en donderdag is ze radioloog, met aandachtsgebied borstkanker/mammaradiologie in Woerden. Een mammaradioloog kijkt specifiek naar de borsten met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of een zeer sterk magneetveld (MRI).

Uitslag binnen drie dagen
“Ik hoest al twee maanden en ben benauwd na lichte tot matige inspanning”, vertelt Mevrouw Bleeker. Haar huisarts heeft haar daarom doorverwezen naar de radioloog. “Mevrouw Bleeker, kunt u diep inademen en de adem even vasthouden?”, vraagt laborant El Hassan, die de foto’s maakt voor de radioloog. “We maken altijd twee foto’s”, legt hij uit. Eén van voren en één van de zijkant. Zo kunnen we de foto het best beoordelen.” De uitslag van de röntgenfoto gaat direct naar de huisarts en binnen drie dagen ontvangt mevrouw Bleeker de uitslag. “Fijn hoor dat het allemaal zo snel kan”, zegt mevrouw Bleeker als ze afscheid neemt. “Dat nare hoesten en die benauwdheid, maken me toch een beetje nerveus.”

 

De voordelen van Zorgpoort Leidsche Rijn

Op verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u zonder afspraak binnenlopen voor verschillende onderzoeken en bloedprikken. De uitslag van het onderzoek is meestal binnen 24 uur bekend bij uw huisarts. Wanneer uit de röntgenfoto’s blijkt dat er sprake is van een botbreuk dan verwijst de radioloog u rechtstreeks door naar de gipskamer van het Hofpoort in Woerden. In Zorgpoort Leidsche Rijn kunt u vrijwel altijd binnen 5 werkdagen (met afspraak) terecht bij de anesthesist (Pijnpoli), cardioloog, chirurg, dermatoloog, gynaecoloog, verloskundige, internist, kinderarts, KNO-arts, longarts en neuroloog.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top