Verloskundigenpraktijk de Lekbrug biedt Centering Pregnancy; Gezellig&leerzaam!

Wat is Centering Pregnancy
In plaats van de huidige (individuele) controles tijdens de zwangerschap wordt de zorg in tien sessies aangeboden aan een groep van tien tot twaalf zwangeren met ongeveer dezelfde zwangerschapsduur. Tijdens deze sessies worden de zwangerschapscontroles op een leuke en informele manier gecombineerd met voorlichting, interactieve leermethoden en gesprekken over wat jou en je mede-zwangeren bezighoudt tijdens de zwangerschap.

Actieve betrokkenheid
De groepsbijeenkomsten beginnen met de medische controles. Je meet zelf je bloeddruk en gewicht en noteert deze in je zwangerschapsboek. Afgeschermd van de groep doet de verloskundige het uitwendig onderzoek; voelen van je buik en hartje luisteren met de doptone! We gaan verder in groepsverband; op een creatieve manier bespreken we iedere bijeenkomst één of meerdere onderwerpen die aansluiten op de fase van je zwangerschap. Je partner is welkom tijdens het eerste half uur van de bijeenkomst en als de bevalling aan bod komt.

Waarom is Centering Pregnancy een aanrader?
Een reguliere zwangerschapscontrole duurt 10 minuten. Na het bloeddruk meten en hartje luisteren, blijft er niet heel veel tijd over om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Bij Centering Pregnancy duurt een sessie twee uur. Omdat alle data vooraf worden vastgelegd, is dit vaak heel goed in je agenda in te plannen. In die twee uur kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen.
Door de groepsdynamiek haal je veel informatie en ervaringen uit de groep.
Je word uitgebreider geïnformeerd en ziet met nog meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Na verloop van tijd, als je elkaar beter kent en vertrouwd bent in de groep, biedt de groep ook veel ondersteuning.
Onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat bij zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy, de uitkomsten beter zijn dan bij zwangeren die kiezen voor de traditionele vorm. Onderzoek in Nederland moet nog uitwijzen of dat hier ook zo is, maar op basis van ervaringen tot nu toe zijn de verwachtingen positief.

Hoe vaak?
De sessies zijn eerst één keer in de vier weken, daarna één keer in de twee weken. Je kunt ze dus ruim van tevoren inplannen in je agenda!

Hoe gaat het in zijn werk
In totaal zijn er tien sessies, de laatste is samen met je baby. De bijeenkomsten worden begeleid door een vaste verloskundige (Govi of Imke) en onze assistent (Inge). De laatste weken van je zwangerschap kom je wekelijks terug op individuele controle bij de verloskundigen van jouw team.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top