Vleuterweide.nl verovert de wijk

Vleuterweide gaat met zijn tijd mee.

Een paar maanden geleden ontvingen wij op de redactie een enthousiaste mail van Derrik van Bemmel. Hij liet ons weten dat hij samen met Martine van Laere een nieuw digitaal platform had ontwikkeld, te weten www.vleuterweide.nl

Nu een goed half jaar later loopt het storm op deze site die inmiddel is uitgegroeid tot een “uit de hand gelopen hobby”. De hoogste tijd voor een gesprek met de 2 enthousiaste initiatiefnemers.
Toen Derrik en Martine een tijdje in Vleuterweide woonden, voelden ze de behoefte om iets van een platform te creëren voor de mensen in de buurt. ”Als iedereen net in de wijk komt wonen is er veel contact onderling, leer je je buren een beetje kennen met klussen en dergelijke. Op een gegeven moment is die fase voorbij en verlegt de focus zich weer naar de dagelijkse gang van zaken. Een jonge wijk met veel jonge mensen waarin iedereen begrijpelijk druk is met met name zijn eigen dingen.”

Om het contact met de buurt levendig te houden en verbindingen in de wijk te stimuleren kwamen zij op het idee van www.vleuterweide.nl.

Dit begon zo halverwege 2009 als een soort forum. Al snel bleek dat dit aan- aansloeg. Hun enthousiasme werd groter en de behoefte van de wijkbewoners nam toe. Al snel groeide de site ook uit tot een soort  ‘ontmoetingsplein’ voor Vleuterweide. Derrik en Martine hebben veel energie gestoken om de site compleet te maken. Voorzieningen, verenigingen, winkels, nieuws, weer, agenda, twitter, een poll… alles is er te vinden en iedereen kan zich gratis aanmelden voor een plekje op de site.

Wat mij opvalt is de professionele uitstraling van de site die van alle technische hoogstandjes is voorzien. Derrik heeft een eigen internetmarketingbureau en is gespecialiseerd op het gebied van zoekmachine optimalisatie waardoor hij continu bezig is met de nieuwste technieken. De vindbaarheid van alle bedrijven en winkels op vleuterweide.nl is dan ook erg goed te noemen.

Sinds de zomer van 2010 is er een koppeling met diverse sociale media zoals Facebook, Hyves en Twitter. Zo wordt desite steeds meer interactief en dat geeft een enorme impuls. Derrik geeft aan dat er inmiddels per dag meer dan 1000! unieke bezoekers op vleuterweide.nl kijken en dat de site nog steeds flink groeit. Zijn bedoeling is om het beheersteeds meer in handen te geven van de wijkbewoners zelf. Zo is het mogelijk voor iedereen om (gratis) een berichtte plaatsen op de site en hebben de winkels van het Vleuterweide centrum inmiddels allemaal een eigen pagina dieze zelf kunnen gaan onderhouden met nieuwsberichten, aanbiedingen/acties en een digitale folder.

Dat de stap nodig is om het beheer te delegeren, wordt me tijdens het gesprek wel duidelijk. Op dit moment besteden Derrik en Martine gemiddeld per persoon namelijk meer dan 10 uur per week aan het onderhouden van de site. Martine houdt zich voornamelijk bezig met de inhoud van de site en Derrik zorgt voor de techniek en het design.

Momenteel merken ze dat er een omslagpunt is; moesten ze tot nu toe veelal de mensen nog benaderen om samen te werken, nu komt de vraag vanuit de mensen en bedrijven zelf. Zo zijn ze nu bezig om alle woningen diein de wijk te huur of te koop zijn op de site te plaatsen en in de toekomst willen ze bijvoorbeeld ook de vacatures van Vleuterweide toevoegen. Ik hoor het al, nog genoeg goede ideeën voor verdere uitbreiding.

Martine en Derrik stoppen geheel vrijwillig veel van hun kostbare tijd en energie in het project. Om de site te ondersteunen en in de lucht te houden, is het sinds kort mogelijk om “Vriend van Vleuterweide.nl” teworden. Tegen een kleine jaarlijkse bijdrage kun je als bedrijf of vereniging dan continue zichtbaar zijn op een prominente plek op iedere pagina van de website.

Ook als WijKrant zien wij mogelijkheden tot samenwerking. De WijKrant is ook digitaal te zien op www.vleuterweide.nl.Vanaf heden hebben wij als WijKrant redactie ook een nieuw mailadres: [email protected]

Ik ben enthousiast geworden voor dit digitale “ontmoetingsplein” en zou iedereen willen uitnodigen deel te nemen aan dit mooie forum of in ieder geval de laatste nieuwtjes en de agenda in de gaten te houden!

Mirjam Kuster

Redactielid Wijkrant ([email protected])

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top