Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn

Wereldwijde herdenking van overleden kinderen voor het eerst in Leidsche Rijn.

Wereldwijd, op de 2e zondag in december, om 19.00 uur plaatselijke tijd, steken mensen een kaarsje aan ter nagedachtenis van een overleden kinderen. Dit jaar ook in Leidsche Rijn.

Voor wie?
Voor iedereen die een kind wil gedenken in het bijzijn van lotgenoten. Vader of moeder bent, broer(tje) of zus(je), opa of oma, oom of tante, juf of meester, vriend of vriendin, iedereen is welkom. Welke leeftijd dit kind had of hoe lang geleden het overleed speelt geen rol. Iedereen die een kind mist is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te gedenken, een kaars voor hem of haar aan te steken en zo verbonden te zijn met het denkbeeldige lint van licht dat om 19.00 uur voor alle overleden kinderen de wereld rond gaat.

Waar en hoe laat?
De bijeenkomst wordt gehouden op 13 december en begint om 18.30 uur in het Amfitheater (buiten) in de Bosspeeltuin bij Parkrestaurant Anafora in het Maximapark.

Programma
Er is een kort ingetogen programma met veel kaarslicht, een persoonlijk verhaal, een gedicht en muziek. Om 19.00 uur steken we een grote kaars aan en worden de namen genoemd van de kinderen die we met elkaar herdenken. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in de kleine zaal van Anafora.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: [email protected]
Hierin kunt u opgeven met hoeveel personen u komt, voor wie u een kaarsje wilt aansteken en of u wilt dat zijn of haar naam genoemd wordt.
Op dit e-mailadres kunt u ook terecht voor informatie en/of vragen.

Deelname is gratis.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top