Wonen en werken in Vleuterweide

Iedere week een feestje!

Bij binnenkomst in de gezellige huiskamer van Nathalie van den Bosch word ik besprongen door Choco, de donkerbruine Golden Retriever van Nathalie en haar man Luke.

Zo’n tweeënhalf jaar geleden verhuisden Nathalie en haar man van Vianen naar Vleuterweide. Ze waren niet de eerste bewoners van hun huis aan de Veldruskade, maar hebben het erg naar hun zin. Enthousiast vertelt Nathalie hoe ze ca. 2 jaar geleden begon met Crealuna. De naam die ontstond uiteen samenvoeging van Creatief, Luke en Nathalie.

Nathalie is altijd al creatief bezig geweest met kralen en kettingen maken. Toen een collega een keer vroeg of ze niet eens iets met haar dochter wilde doen, vond ze dat een leuk idee. Ook maakte Nathalie regelmatig kettingen en armbandjes met haar nichtje. Ze merkte dat kinderen het zo leuk vonden om tedoen, dat het idee om kinderfeestjes te organiseren in het maken van kralenkettingen snel geboren was.Inmiddels maakt ze ook sleutelhangers,vouwt ze fotoboekjes en giet ze zeep in vormpjes om daar samen met dekinderen een ketting van de maken.Ook doet ze aan Decopatch. Dit is het beplakken van voorwerpen met kleine stukjes gescheurd papier zodat het er een beetje uitziet als mozaïek. “Kinderenvinden dat helemaal geweldig”.

De kralen komen zelfs uit Amerika“
Het is nog best lastig om leuke kinderkralen te vinden”, vertelt Nathalie. “Veel kralen zijn qua materiaal niet geschikt voor kinderen en zijn qua vorm niet zo leuk”. Via internet laat ze zelfs kralen uitAmerika komen in de leukste kleuren en vormen: vlinders, dolfijnen, bloemenen glitterkralen. “Maar het meeste succes heb ik met de Hello Kitty kralen. In de wijk noemen de kinderen me al ‘die mevrouw van de Hello Kitty feestjes’!”. Als je Nathalie inhuurt voor een kinderfeestje regelt zij alles. “Nou ja, nietde taart en de drankjes!”. Ze komt bij je thuis en neemt alle benodigde materialen mee, inclusief een cadeautje voor de jarige! “Eens zei een moeder dat ze het ideaal vond zo’n feestje aan huis. ‘Ik kan zelfs even een wasje doen tijdens het partijtje’ zei ze”.

Vooral een meidending
Nathalie geeft toe dat ze bijna altijd ingehuurd wordt voor verjaardagsfeestjesvan meisjes. Maar ook aan de jongens die uitgenodigd worden isgedacht. “Die kiezen meestal voor hetmaken van een sleutelhanger of de populaire tassenhanger. De kleuren die jongens kiezen zijn natuurlijk anders,maar ook voor de jongens heb ik keus genoeg”.“Het leuke is dat kinderen na een feestje thuiskomen met een zelfgemaakt cadeautje. Bovendien zijn ze creatief bezig”, en dat vindt Nathalie erg belangrijk in deze tijd van computersen DS-en.Via haar site www.crealuna.nl krijgt ze verzoeken voor kinderenfeestjes door het hele land. Maar gezien de reistijd die ze daar mee kwijt is, is dat niet echt te combineren met haar werk. Nathalie werkt ’s avonds bij een commercieel bedrijf in Utrecht. Veelal heeft ze feestjes in Vleuten, De Meern, Maarssen of Nieuwegein. Voor mensen die ver weg wonen, is er de mogelijkheid om kant-en-klare kralenpakketten bij haarte bestellen. Hierin zitten dan de materialen,voorbeeldfoto’s en een duidelijke uitleg. De kosten voor een kinderfeestje zijn vanaf € 7,50 per kind en binnen eenstraal van 15 km vanaf Vleuten betaal je geen reiskosten.

Eieren en fruit van de boer
Over Vleuterweide is Nathalie erg tevreden. Ze waren niet per se op zoek naar een huis in Vleuten, maar hebben meergekeken naar hun wensen voor een huis. Zo hebben ze een ruime keuken en een woonkamer met de sfeervolle gashaard. “De wijk is heerlijk rustig en binnen een paar minuten loop ik met Choco in het weiland”. Ze is ook blij met het nieuwe winkelcentrum maar is er niet heel erg vaak te vinden. “We zitten hier vlakbij verschillende groente- en fruitboeren, dus daar koop ik regelmatig. Ook mijn eieren haal ik bij de boer. Lekker vers en Choco vindt het ook een leuk uitje”. Zodra Nathalie de naam van Choco noemt begint hij te kwispelen en tespringen. Tijd om met hem een stuk tegaan wandelen!Kijk voor meer informatie over de kinderfeestjes van Nathalie op www.crealuna.nl.

Nienke van der Sar

redactielid Wijkrant ([email protected])

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2022 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top