Wonen en werken in Vleuterweide – Bus met hondengordels

Wat is er nou leuker dan van je hobby je werk maken? Linda ten Wolde deed het. Ze heeft haar commerciële functie in het bedrijfsleven opgezegd en startte in mei 2009 haar eigen hondenuitlaatservice De Happy Roedel. Het idee voor een eigen bedrijf was snel geboren. Linda is altijd dol geweest op honden en heeft er zelf twee. Regelmatig vroegen mensen haar of ze hun hond ook uit wilde laten. Via via ging het toen snel. Zeker toen ze eenmaal haar eigen site had, wisten mensen haar snel te vinden.

Iedere dag loopt ze in twee shifts met maximaal 5 honden. Honden zijn echte roedeldieren en vinden het heel leuk om samen uitgelaten te worden en te spelen. In haar speciaal aangepaste bus, voorzien van airco, zachte bekleding en zelfs  ondengordels, haalt ze de honden thuis op. Daarna gaat Linda met de honden wandelen, spelen en rennen. Ze laat de honden steeds uit op een andere plek, dat zorgt voor afwisseling en houdt het spannend. Linda maakt veel foto’s zodat de baasjes kunnen zien hoeveel plezier de honden met elkaar hebben. Het gaat eigenlijk altijd goed met zoveel honden samen. En ze is er nog nooit één kwijtgeraakt. Een bal of hondenkoekje doet wonderen! Na afloop brengt ze de honden weer netjes thuis. Hondsmoe liggen ze dan vaak de rest van de middag te slapen. Het leuke aan haar werk vindt Linda de vrijheid, het buiten zijn en het feit dat honden altijd vrolijk zijn. Een collega kan nog wel eens chagrijnig zijn, maar honden nooit. Ook ontmoet Linda regelmatig andere hondenbezitters en heeft ze leuk contact met haar klanten. Sinds 5½ jaar woont Linda samen met haar man en drie kinderen (15, 13 en 6 jaar) op de Triumphperenlaan in de Boomgaarden. Ze verhuisden vanuit Barendrecht naar Vleuten omdat haar man in Nieuwegein werkt. ‘Het Dorpse leven’ wat de verkoopfolder beloofde is volgens haar ver te zoeken, maar Linda wil niet meer verhuizen want ze heeft het prima naar haar zin. In het begin was Linda actief in de buurt door lid te zijn van de activiteitencommissie en door zich in te zetten als vrijwilliger op school. Hierdoor leerde ze een hoop mensen kennen.

Bent u hondenbezitter? Doe dan deze keer zeker mee aan de puzzel op pagina 5. Want speciaal voor de winnaar van de puzzel in deze WijKrant biedt De Happy Roedel aan om een uurtje met uw hond te wandelen! Voor meer informatie, kijk op www.dehappyroedel.come2me.nl

Nienke van der Sar, redactielid

bron: www.wijkrant.nl

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven
Scroll naar top